Как ни вреди злобата

Как ни вреди злобата

Най-важното

Скорошно изследване на учените от университета в Мериленд показва какви вреди носи злобата. Учените са доказали това, благодарение на следенето на поведението на 200 души. Те са били изправени пред различни ситуации и учените са следили техните реакции. След като са определили доброволците към коя група хора спадат, тогава са подложени на още подобни ситуации, като сега са следели всички фактори на здравето. Ето какви вреди за здравето ни носи злобата.

Увеличава стреса. Когато таите злоба за успехите на някой познат или близък или към някоя звезда, дори и към конкурентния на любимия отбор, вие може да увеличите стреса си. Това от своя страна може да доведе до различни здравословни проблеми, сред които сърдечно-съдовите болести. За това просто се радвайте на успехите на другите, не им завиждайте.

Може да навреди на психическото ви здраве. При дълготрайно проявяване на злоба, вие може да започнете да страдате от депресия. Това е така, защото хората се отдръпват от вас и вие сте самотни.

Проблеми със здравето. Злобата също така може да ви навреди, като ви увеличи кръвното налягане, язви на стомаха, болки в гърба и мигрени. Неприятно е, нали? По-добре е просто да се радвате на успехите на другите.

Вреди на работата ви. Когато сте на работа и сте обхванати от мислите за успехите на колегите вие се разконцентрирвате и по този начин вие няма да можете да си свършите работата на ниво.

Вижте още: Щастливи ли са позитивните хора.

Вижте още: Как да се предпазим от депресията.

Вижте още: 5 храни, които ви карат да се чувствате изморени.

Вижте още: Да победим умората.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве злоба стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април