Как да подобрите здравето си с тренировките

Как да подобрите здравето си с тренировките

Най-важното

Както знаете, тренировките помагат да подобрите здравето си. Те подпомагат работата на сърцето, намаляват нивото на стреса и холестерола и регулират кръвното налягане. Освен това вие се чувствате изпълнени с енергия и по-пълноценни. Но все пак има няколко неща, които трябва да спазите, ако искате тренировките в действителност да помагат на вашето здраве.

1. Свържете се с доктор. Ако решите да се захванете с даден спорт, а преди това не сте тренирали, по-добре е първо да отидете на доктор, който да ви направи пълни изследвания. Като излезят резултатите, тогава се захванете с дадения спорт, защото може да имате здравословни проблеми, за които още не знаете, които тренировките биха влошили.

2. Направете си реалистичен план. За начало си направете план, за 4 до 8 седмици, който трябва да следвате стриктно. Не се хвърляйте в началото да постигате високи резултати, не сте професионални спортисти. Ето няколко съвета как да изградите тренировъчния си план:

- Изберете спорт, който ви допада и няма да ви се откажете да го правите.

- Ако не можете да започнете с 30 минути, започнете с 10 и с всяка тренировка трябва да увеличавате с 1 или 2 минути тренировката си.

- Загрейте добре, в продължение на 10 минути, в които трябва да има разтягане.

- Направете плана по начин, който ще щади вашите стави и мускули.

3. Тренирайте редовно. Ако искате наистина тренировката да е полезна за вашето здраве, вие трябва да тренирате редовно. Ако го правите 1 път в седмицата, няма да имате големи ползи.

4. Забавлявайте се. Не правете тренировката тежест. Тя трябва да ви е забавна и времето, през което тренирате, трябва да го прекарате с приятели и по този начин ще се чувствате по-добре.

5. Тренирайте винаги, когато можете. Не стойте пред телевизора или компютъра, а направете няколко лицеви опори. Или пък ходете пеша за работа вместо с автомобил.

Вижте още: Тренировките намаляват вероятността от Алцхаймер.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април