Как влияе сънят на работата ви

Как влияе сънят на работата ви

Най-важното

Сигурно сте чували, че почти всичко влияе на това как ще се представите на работа. Проблемите и липсата на сън могат да влошат вашето представяне и може да ви навлекат допълнителни проблеми. Ето как сънят влияе на работата ви и ка как да подобрите представянето си.

Недоспиването или многото сън водят до болести. Ако спите редовно по-малко от 5-6 часа или повече от 10 часа, вие рискувате да се разболявате по-често. Това от своя страна ще ви накара често да отсъствате от работа, а отсъствието ще навреди на вашето представяне, защото ще имате много да наваксвате.

Липсата на сън вреди на работодателя и икономиката. Изследване на университета в Харвард сочи, че годишно 63 милиарда долара се губят от американската икономика заради безсънието. Учените от университета са достигнали до извода, че хората, които не се наспиват добре не работят толкова добре, колкото тези, които спят добре. От там идват и загубите.

Достатъчният сън ви помага да сте креативни. На много места едно от основните задължения за работниците е да мислят креативно. Добрият сън подобрява функцията на мозъка и вие ще сте по-креативни.

Липсата на сън ви прави по-малко продуктивни. Според изследване на университета в Брайтън, липсата на сън ви кара да работите по-бавно и от там вие свършвате работата си по-бавно. Също така липсата на сън ви кара да правите повече грешки.

Добрият сън подобрява паметта ви. Когато работата ви изисква да имате добра памет, сънят е най-важният за да я подобрите.

Няма да ви уволнят. Според изследване на Харвардския университет, хората, които се наспиват добре имат с 40% по-малка вероятност да бъдат уволнени.

Вижте още: Как да подобрим имунната си система.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
недоспиване работа сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април