Имате болки във врата – какво ги причинява?

Имате болки във врата – какво ги причинява?

1.Липса на физическа активност и заседнал начин на живот

Липсата на физическа активност е вредна за цялото тяло.

Липсата на физическа активност и заседналият начин на живот, са един от най-често срещаните "навици", които вредят на врага ни. Ако гръбначният стълб е мобилен, той е здрав, но ако не – започват да се появяват проблеми. В резултат на това вие ще се чувствате болката, и най-вече – в областта на врата си.

Най-добрият начин да се избегне това са:

Имате болки във врата – какво ги причинява?

Имате болки във врата – какво ги причинява?

-ходене
-бягане
-плуване
-танци
-йога
Само не забравяйте, че в добре знаете кога да спрете. Не прекалявайте, особено в началото. 2.Неправилна и лоша поза

Болката в областта на врата днес често е от  работата на компютър. В края на краищата, когато работим, столовете не винаги следват естественото изкривяване на гръбначния стълб.

Поради липсата на лумбална опора и липсата на подлакътници хората, които работят с компютъра, седят прегърбени и наклонени надолу.

И това започва да боли врата ни. В идеалният случай, трябва да се създаде ергономично работно място, така че да имате удобна поза за работа. И да се грижите за себе си – на всеки 30-40 минути да променяте позицията на тялото.

1782754

Какво да правим и как да си помогнем?

Осигурете добра циркулация на всички системи в тялото си!
Дайте възможност да се отпуснете гръбнака.
Нашата позиция зависи от други фактори. Като обувки, тежки чанти и раници и т.н. 3.Пушенето води до болки във врата

Третата причина със сигурност ще ви изненада. От тютюнопушенето се появяват огромен брой заболявания: от рак на белия дроб до диабет. Може да добавите към тях кашлица и хронична болка в областта на врата.
Факт е , че пушенето причинява дехидратация и ускорява дегенеративните процеси. Това може да доведе до развитие на дискова херния, да наруши нормалното функциониране на гръбначния стълб. 4.Неудобни високи и меки възглавници

Друг фактор, който уврежда врата ни – това е навикът да спи на няколко възглавници (или твърде меки). Това до голяма степен се отразява на положението на главата спрямо гърба, и по този начин оказва пряко влияние върху врата ни

ключови думи:
болки врат причина

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април