Защо ви боли глава днес?

Причината може да е интересна
Защо ви боли глава днес?

Както споделихме в предишни материали, не само лошите емоции и стресът могат да причинят главоболие. Хубавите събития и на пръв поглед обикновените неща също притежават тази магическа сила.

Как и защо ви боли глава след сесия супер секс, например, ще разберете, ако останете с нас:

 

 

 

Главоболие след тренировка

Когато спортувате, напрежението в пояса и в гръдните мускули може да причини разширяване на кръвоносните съдове в главата и от това, естествено, да заболи.

За да се предпазите от подобно стечение на обстоятелствата, преди тренировка загрейте хубаво. Също така съобразете интензитета: понякога да се тренира по-продължително време е по-добре, отколкото да се влагат максимум усилия.

В случай, че главоболието е явление, често съпътстващо фитнеса ви, просто взимайте аспирин преди всяка сесия.

Паркови увеселения

Би било несправедливо да вините само захарния памук за моментното си неразположение. Факт е: той може да причини главоболие, но ако си го позволите в неразумни количества.

Истината е, че блъскащите колички са по-опасни. Поради рязката смяна на посоката, те могат да разтърсят мозъка в буквален и в преносен смисъл.

Същият ефект има и увеселителното влакче - особено някое с по-стръмни чупки, както и редица други атракциони.

Какво можете да направите? Не гледайте встрани, а само напред. Ако чувствате седалката си неудобна, сменете мястото или изобщо не се качвайте.

 

Просто секс, но какъв!

Изследване показва, че 47% от хората, взели участие в бурни креватни изпълнения, се оплакват от главоболие след това.

Болката е сходна с тази след тренировка – физическото натоварване в торса причинява разширяване на кръвоносните съдове на главата и това създава дискомфорт.

Сигурни сме обаче, че бихте се жертвали за общата (или собствена) кауза. Няма да сгрешите, разбира се.

 

Стегнати в прическата

Конската опашка е стилна прическа, но ако е прекалено стегната, може да причини постоянно напрежение в мускулите на скалпа, чрез притискане на нервите, разположени там. Резултатът: болка в челото, слепоочията и врата.

Повярвайте ни: ще изглеждате също толкова добре, ако отслабите ластика. Даже пуснете няколко кичура отпред – сега са на мода свободолюбивите коси.


В атмосферата на главоболието


Може да се окаже, че сте чувствителни към атмосферното налягане, температурата, влажността на въздуха и даже към скоростта на вятъра.

Всъщност всички тези климатични промени разполагат с потенциал да разбъркат твърде много химическите процеси в мозъка и да причинят главоболие.

Открийте кои от тях ви влияят най-много и избягвайте да излизате навън, когато се наблюдават.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май