Есенно-зимна грижа за очите

Да ги пазим! Само две са ни все пак
Есенно-зимна грижа за очите

Хей, измихте ли тази сутрин прозорците си? Не, не тези на дома си, а на лицето – очите :) Така да се каже, те са по-важни. Нещо повече, тях трябва да ги поддържате целогодишно и ежедневно, а не само на пролет. Какво можете да направите за зрителния си орган през настоящия сезон обаче?

На първо място, не захвърляйте настрана слънчевите очила, защото сега те също ще са ви доста необходими, независимо от това, че няма кой знае колко слънце навън. Важно е да си осигурите качествена защита срещу ултравиолетовите лъчи, които си действат дори при мрачно време. Съветът ни е да съобразите избора си на цаки с формата на лицето си за максимален комфорт, а и за да сте винаги в крак с модата.

Ако носите контактни лещи, задължително се екипирайте с овлажняващи капки. Тъй като през есента и зимата метеорологичните условия имат навика да са по-сухи, това може да създаде неприятно усещане и дразнене в очите. Елиминирайте го, както си му е редът. Никога не забравяйте да се грижите за лещите си, само напомняме.

Хранете се добре – това е препоръка, с която е хубаво да се съобразявате и през останалата част от годината. Знаете си, че морковите едва ли ще ви сдобият със суперзрение, но със сигурност ще допринесат за по-доброто състояние на органа ви за виждане. Оранжевите зеленчуци са пълни с бета-каротин, имат си и витамин C, което означава, че ще се погрижат и за имунната ви защита.

Броколи, бадеми, зеле: те също са верни приятели на очите ви, имайте го предвид. Като цяло, разнообразното меню е вашият коз в поддържането на зрението в тип-топ форма.

Е, стига толкова с наставничеството, надяваме се да не сме ви досадили. Естествено, очакваме да допълните съветите ни, коментирайки под статията :) Та да може всички да виждаме повече от добре. И надалече! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май