Да подобрим здравето си с бягане

Да подобрим здравето си с бягане

Най-важното

Доказано е, че бягането е една от дейностите, която има много ползи за здравето ни. За това много доктори съветват пациентите си да бягат, за да подобрят здравословното си състояние, без да приемат различни медикаменти, които помагат да заздравите едно нещо, а вредят на друго. Ето как бягането влияе на вашето здраве.

Заздравява ставите и сухожилията. Хората сме направени да се движим. Всички стави и сухожилия имат нужда от движение. Когато то липсва, те стават по-слаби и започват да ви болят. Когато бягате, вие подпомагате тяхното заздравяване, което ще ви помогне да намалите болките в ставите и ще се чувствате по-млади, защото няма да имате проблеми с движението.

Подобрява вашия слух. Както знаете, тренировките подобряват циркулацията на кръвта в организма. А за добрия слух е необходима добра циркулация на кръвта. Ето защо бягането ще ви помогне да подобрите слуха си, колкото и странно да ви звучи.

Предпазва кожата ви. Изследване на университета в Лондон показва, че бягането може да намали наполовина вероятността от рак на кожата и различни кожни инфекции. Това е така, защото благодарение на бягането, вие се потите, а чрез потта изхвърляте токсините от организма си.

Премахва мигрената. Една от причините за мигрена е недостига на кръв в мозъка. Бягането ще помогне да оросите мозъка си. По този начин ще подобрите цялата му дейност, ще се концентрирате по-добре, ще подобрите вашата памет и ще преборите мигрената.

Изгражда мускулите. Изследване на университета в Илинойс показва, че бягането подпомага изграждането на мускулите на местата, където активно се натоварват от бягането. Ето защо хората, които бягат често имат по-развити крака, от колкото горна част на тялото.

Намалява депресията. Когато сте депресирани от проблемите на работа и в личен план, най-добрият начин да се отърсите от нея не са медикаментите, а тренировката. Тя ще ви помогне да забравите за проблемите и ще се успокоите. А когато сте спокойни, вие ще намалите и депресията.

Намалява вероятността от рак. Изследване на университета в Стокхолм показва, че хората, които бягат редовно имат с до 50% по-малка вероятност от заболяване от рак. Това доказва, че бягането е еликсир за здраве и не трябва да се пренебрегва от хората.

Заздравява костите. Подобно на сухожилията и ставите, костите също се нуждаят от движение. Когато бягате, вие заздравявате костите си и намалявате вероятността от поява на неприятни болести като остеопороза.


Заздравява сърцето ви. Не на последно място, бягането се грижи за вашия двигател. С бягането вие намалявате холестерола, който вреди на сърцето ви, а редовното движение помага на сърцето ви да работи по-добре.

Вижте още: Съвети за по-добър живот.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
бягане здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април