Вижте какво ви причинява стресът (II част)

Вижте какво ви причинява стресът (II част)

Стресът е един от симптомите на модерния свят. При забързаното ежедневие и натоварената работа, стресът е нещото, което може да ви повали на легло. Той е причинител на повечето от модерните болести. Вижте какво причинява на тялото ви стресът.

Проблеми с храносмилането. Стресът забавя вашия метаболизъм и по този начин вие започвате да качвате тегло.



Повишено кръвно налягане. Стресовата ситуация повишава кръвното ви налягане, което води до различни болести, най-опасните от които са инсулт и сърдечен удар.



Стресът води до пъпки по кожата ви. Стресът е един от причинителите на бързото състаряване и различните инфекции по кожата. Благодарение на стреса може да се появи акне.



Болки в гърба. Стресът може да предизвика хронични болки в гърба, които са много неприятни, особено ако сте на работното си място.



Често боледуване. Стресът намалява вашата имунна система, което води до често боледуване. Ако боледувате на крак, това може да доведе до различни усложнения.



Астма. Стресът може да предизвика и дихателни проблеми, най-тежкият от които е астмата.



Стресът влошава вашето представяне на работа. Той ви прави разконцентрирани и разсеяни и не можете да си вършите работата добре.



Стресът влошава вашите тренировки. Ако искате да тренирате усилено, стресът няма да ви помогне. Той ще ви накара да се чувствате отпаднали и уморени и няма да имате мотивация за тренировки.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
болести стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април