Вижте въздействието на дрогата на филмова лента

Красивият отпечатък на различни легални и нелегални субстанции
Вижте въздействието на дрогата на филмова лента

От 50-те години на миналия век насам западният свят силно се интересува от различните начини за модифициране на съзнанието. Примитивните племена и техните духовни предводители са гледали на тях като на инструмент за познаване на себе си и за общуване с нематериалния свят, докато за нас те все повече се превръщат в средство за развлечение и усилване на входящия сигнал към свръхстимулираните ни сетива.

Тези субстанции са помогнали на съвременната наука да изучи много по-добре състоянията на човешкото тяло и дух, а междувременно непрекъснато променящата се политическа обстановка ту ги е правила обществено приемливи, ту - напълно нелегални и наказуеми.

Може да се каже, че сме ставали свидетели на тяхната красота не един и два пъти, тъй като не един и двама визуални артисти са творили под тяхното въздействие, но този път е различен.

Германката Сара Шонфелд създава разтвори на легални и нелегални наркотични субстанции, които накапва върху вече експонирани негативи. Всяка капка променя покритието на филма така, както променя човешкото съзнание - понякога бавно и деликатно, друг път светкавично и контрастно.

Немската фотографка увеличава изображенията на химичната реакция за всеки отделен наркотик и ги разпечатва във формат 160 на 200 сантиметра. По този начин разкрива и най-фините детайли от взаимодействието между две материи, които вълнуват човешкия мозък по коренно различен начин. Можете да ги огледате на спокойствие в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април