Антиздравословен пример: Джесика Симпсън

И нейната "здравословна" бременност
Антиздравословен пример: Джесика Симпсън

Спомням си, че когато бях ученичка, имах куп модерни тетрадки, от кориците на които ми се усмихваха тогавашните ми любими поп-изпълнителки: готината Кристина Агилера, палавата Бритни и момичетата от "Спайс гърлс".

И, да, Джесика Симпсън също беше между любимките ми. Признавам си, че даже исках да приличам на нея – да имам дълга руса коса и весели трапчинки на бузите.

За щастие, годините на пубертета минаха, неусетно пораснах и сега се стремя да подражавам само на себе си. Дори музикалните ми предпочитания се промениха коренно :)

А ако днес имам някакъв интерес към мадамите от ученическите ми тетрадки, той съвсем не е свързан с музика. Любопитството ми към въпросните дами е най-вече във фитнес отношение: какви са диетите им, какви фитнес програми за отслабване следват и в по-глобален план – какъв (не)здравословен пример за (не)подражание могат да ми дадат. В тази връзка, съвсем не е случайно, че наскоро, тук, коментирах "борбата" на тийн-звездата Майли Сайърс с килограмите.

Що се отнася до споменатата по-горе Джесика, към настоящия момент чаровницата няма никакво намерение да отслабва. Защо? Ами, вече всички разбрахме, че е бременна и, че е много, ама много щастлива. В редица интервюта сладураната признава, че изобщо не смята да обръща внимание на трансформацията, която настъпва с тялото й.

justjaredТвърди, че яде всичко, каквото й харесва, без да се ограничава по никакъв начин. Нещо повече: залага на продукти с високо съдържание на захари и редовно хапва т. нар. джънк храна – хамбургери, пържени картофки и техните производни.

Изглежда Джес иска да покаже, че, за разлика от други звездни бъдещи мами, се интересува най-вече от здравето на детето си и няма намерение да се подлага на ограничаващи диети по време на особеното си състояние. И това е чудесно, но...

Консумирането на нездравословна и небалансирана храна също не е особено добро решение, откъдето и да го погледнеш. Да си го кажем направо – изобщо не е грижа към собственото здраве, нито към това на детето. Даже обратното.

Парадоксът е, че съвсем наскоро Симпсън подписа договор с американската организация "Weight Watchers", под наблюдението на която, след бременността, ще сваля килограми здравословно. А ако питате мен, след толкова много пържени картофки и "любими сладкиши от детството", мисия "отслабване" ще й се стори адски трудна.

Но Джесика не е единствената, която "мисли само за здравето на детето си" и пълнее прогресивно.

Американската изпълнителка Кристина Агилера е другият пресен пример. Тя стана майка още преди 4 години, и успя да се отърве от натрупаните през бременността килограми сравнително бързо. През последната една година обаче рязко напълня, при това доста сериозно. Неотдавна обаче певицата призна, че се харесва такава, каквато е и не иска да се променя.

Та, разбирам, че поддържането на секси фигура не е сред най-важните неща по време на бременността и впоследствие - на майчинството. Но не съм фен и на другата крайност – пренебрегването на собственото здравословно състояние и всякаква липса на контрол върху храненето.

А вие на какво мнение сте?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май