8 ефекта от свалянето на килограми

8 ефекта от свалянето на килограми

Най-важното

Отслабването е цел на много хора, които започват да тренират и да се хранят правилно. Но до какво води то? Вижте 8-те ефекта, които отслабването ще ви представи.

Ще носите по-малки дрехи. Вече ще можете да носите по-малки размери, които ще са ви прилепнали по тялото. Според изследване на университета в Ню Йорк, носенето на прилепнали дрехи повишава самочувствието, което е важно при социалните контакти.

Ще разпознавате лица по-добре. Вече няма да се затормозявате от къде ви е познато това лице. Според изследване на университета в Умеа, Швеция, когато човек отслабва, неговата, функцията на мозъка да запомня лица се подобрява. Когато свалите повече килца ще можете да се сещате по-добре кой е човека, който стои пред вас.

Ще спестите пари. Когато отслабвате ще започнете да се храните по-малко и колкото и странно да ви звучи, ще започнете да пестите пари от храна. Изследване на университета в Мериленд показва, че ако пиете сода всеки ден и се откажете от този вреден навик, ще спестите 300 долара, което с равнява на 500 лева. Ще си налеете ли още една чаша газирана напитка докато четете тази статия?

Ще спечелите повече пари. Изследване на университета във Флорида показва, че когато вие тежите около и под средните килограми за вашата възраст и ръст, ще печелите повече пари, защото ще работите по-качествено. Изследването също сочи, че хората с наднормено тегло печелят с до 300 долара по-малко от останалите.

Ще сте по-щастливи. Това е така, защото вече ще се отървете от ненужното тегло и ще ви олекне. Също така ще увеличите самочувствието си, защото повече няма да се срамувате от тялото си. Не всички са щастливи след като отслабнат, но повечето, особено тези, които са постигнали голяма промяна, са щастливи.

Мозъкът ви ще работи по-добре. Не само органите и мускулите страдат от високото съдържание на мазнини в тялото ви, мозъкът ви също страда. Изследване на американското списание "Неврология" сочи, че хората, които са с нормално тегло имат по-добре функциониращ мозък. Вие ще сте по-съсредоточени и концентрирани и ще се подобри вашата памет.

Кожата ви ще изглежда добре. Не само ще премахнете целулита, но кожата ви ще изглежда по-млада и здрава. Тя няма да е суха и напукана а ще е хидратирана и еластична. Също така ще се намалят раните и бръчките. И всичко това без кремове и козметика, а само с отслабване.

Ще спите по-добре. Наднорменото тегло е пряко свързано с проблемите в съня, сочи проучване на националната агенция по сън на САЩ. Според изследването наднорменото тегло пречи на респираторната ви дейност, което вреди на добрия сън. Ако отслабнете и вкарате теглото си в нормата, вие ще спите по-добре и ще усетите промените веднага.

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts
ключови думи:
отслабване ползи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май