7 неверни мита за отслабването

7 неверни мита за отслабването

Най-важното

Сигурно сте чували какви ли не твърдения, свързани с борбата с килограмите. Някои от тях са полезни, някои от тях са правилни, но някои от тях са просто абсурдни и не трябва да им се връзваме когато тренираме. Ето 7 от най-разпространените митове по време на отслабване, на които не трябва да вярвате.

1. Пропуснете закуска, за да намалите калориите. Много хора подценяват закуската, но не трябва да е така. Тя е най-важното хранене, тя ни дава сила за целия ден. Освен това изследване на университета в Ню Йорк показва, че когато човек се нахрани добре на закуска, през деня приема по-малко калории през целия ден. И най-важното е, че чрез закуската приемаме хранителни вещества, които сме загубили през нощта.

2. Не трябва да ядете след 18 часа. Не съществува магическо време, след което не трябва да се храните. Ако вечеряте преди 18 часа, и примерно стоите будни до 12, това са 6 часа, за които няма как да не огладнеете и ще прибегнете до някое сладко или солено изкушение. Най-добре е да се храните не по-малко от 3 часа преди лягане, дори и това да е в 18 часа.

3. Храните без мазнина не означава, че са правилните храни за диетата ни. Сигурно сте чували, че щом няма мазнина в храната, тя е перфектната за борбата с килограмите. Когато си купувате храна, на която пише, че няма мазнини, те са заместени с въглехидрати, които също пречат на борбата с килограмите. Захарта също е фактор, който трябва да се следи при купуването на различни храни.

4. Трябват медикаменти за отслабване. Сигурно знаете, на пазара има редица медикаменти, които помагат на отслабването. Те наистина помагат, но това отслабване ще е кратковременно и когато спрете да ги пиете, отново ще започнете да качвате килограми. Докато ако го направите по естествен начин - тренировки и правилно хранене, после по-лесно ще поддържате теглото си. А митът, че не можете да отслабнете без медикаменти е плод на компаниите, които ги произвеждат, за да се продават продуктите им.

5. Плодовете са калорични и от тях напълнявате. Сигурно сте чували и за това твърдение, което е абсолютно грешно. Няма как да напълнеете, ако хапнете повече плодове, а когато ядете повече хамбургери. Плодовете ви дават всички необходими хранителни вещества и нямат мазнини. Поради тези причини, няма как да напълнеете, ако се храните с плодове.

6. Въглехидратите ме карат да напълнявам. Често сме чували, че не трябва да приемаме никакви въглехидрати по време на диета. Трябва да махнем хляба, ориза и всички други храни, богати на въглехидрати. Истината е близо, при голямо количество въглехидрати, ние напълняваме. Но те са важна съставка и трябва да приемаме малко въглехидрати, защото те ни дават енергия.

7. Единственото важно нещо при отслабването е намаляването на калориите. Това е абсолютно грешно. Много неща зависят при отслабването. Ако зависеше само от намаляването на калориите, можеше да намалите един хамбургер от дневното меню и да отслабвате, но това не е така. Важно е и колко мазнини, въглехидрати, сол, захар и други съставки приемате по време на вашето дневно меню.

Вижте още: Кардио тренировка за бързо изгаряне на мазнини.

Вижте още: Как да свалим 1 килограм следващата седмица.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май