7 начина да намалите опасността от сърдечен удар

7 начина да намалите опасността от сърдечен удар

Най-важното

Сърдечния удар е една от най-големите опасности на днешния забързан живот, изпълнен със стрес. Той е от изключителна опасност за хората на средна възраст, които работят тежка работа.

Пийте повече вода. Според изследване на Университета Лома Линда пиенето на над 2 литра вода дневно намалява опасността от сърдечен удар с 53%.

Не пийте газирани напитки. Всеки иска да пийне една студена кола след работа, но това не е полезно. Според изследване на този университет пиенето често на газирани напитки увеличава опасността от удар с 46%.

Стойте далеч от цигарения дим. Ако сте пушачи има голям риск от сърдечен удар, но това е опасност и за пасивните пушачи. Според изследване на асоциацията за борба със сърдечните удари, пасивните пушачи имат 82% по-голяма вероятност от сърдечен удар.

Приемайте повече желязо. Желязото е една от съставките, която се бори със сърдечните болести. Ако имате стресираща професия, трябва да си набавяте повече желязо. Вижте храните, които са богати на желязо ТУК.

Не пропускайте противогрипните ваксини. Според изследване на френски учени, хората, които си правят противогрипни ваксини са с 42% по-защитени от сърдечен удар.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април