4 подправки в борбата срещу болките

Ефективни, достъпни и безвредни!
4 подправки в борбата срещу болките

Навикът да се взима хапче за всяка болка е не само вреден, но също така води след себе си и до възникването на многобройни странични ефекти, които тровят цялостно организма.

Добре е да се стремим с максимално натурални методи да се справим със съществуващите болежки и само в краен и неотложен случай да се посяга към химичните препарати.

Предлагам ви 4 популярни подправки, които се справят отлично в борбата с различните болки.

Куркума

1552988inm.com

Куркумата е изключително подходяща при премахване на болки в стомаха, разстройство и лошо храносмилане. Подправката е добро средство срещу вирусни и бактериални инфекции в началната фаза. В същото време е изключително ефикасна за справяне с депресията. Ключовият компонент е куркумина, който се съдържа в нея. В едно от последните изследвания е доказано, че куркумата е също толкова ефективна, колкото и ибупрофена. Приемайте я всеки ден, като прибавяте по ½ чаена лъжичка към храната, така тази подправка ще носи здравословни ползи за цялото семейство.

Черен пипер

1552987inm

Черният пипер е от онези подправки, които могат да се използват за какви ли не болежки. Най-добър е за: артрит, болки в стомаха и храносмилателни проблеми, както и е изключително ефективен като противовъзпалително средство.

През 2013 са проведени поредица от проучвания на черния пипер и изследователите установили, че противовъзпалителните свойства на подправката са повече от забележителни. Най-добре е да го добавяте след като ястието е готово, за да използвате максимално полезните му свойства. Друг вариант е да използвате прясно смлени зърна непосредствено преди да започнете да се храните, за да се насладите най-пълноценно на аромата и здравословните му ползи.

Джинджифил

1552989Thinkstock/Guliver

Джинджифилът е от подправките, които имат многобройни приложения. Действа противовъзпалително, болкоуспокояващо и е ефективен при всякакви стомашни неразположения особено при гадене, повръщане и киселини в стомаха. Силно алкална храна е! Чаят от джинджифил е изключително полезен както за възрастни, така и за малки деца и бременни.

Мента и ментово масло

1552990Thinkstock/Guliver

Ментата е от онзи вид билки и подправки, които спокойно могат да се използват както за болежки, така и за придаване на по-екзотичен аромат на ястията. Ефективна при облекчаване на стомашни болки, неразположения и разстройство. Успокоява спазмите и ефективно отпуска нервната система, което я превръща и в отлично средство за релаксация, особено ако не можете да заспите вечер. Чаят от мента може да се пие по всяко време на денонощието и освен че ще ви омае с изключителния си аромат и ще ви отпусне. Въпреки това е добре да подхождате внимателно към нея особено, ако имате склонност към образуване на камъни във жлъчката.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април