3 храни, които могат да са причина за болките в ставите

Не подценявайте симптомите!
3 храни, които могат да са причина за болките в ставите

Болките в ставите възпрепятстват обичайното ни темпо на живот, което освен че носи със себе си редица неудобства, но в същото време ни пречи да не мислим за нищо друго освен така да се освободим от нетърпимото страдание.

Според последните проучвания, страдащите от болки в ставите не са само сред по-възрастното население, защото все повече млади също имат подобно неразположение дължащо се на конкретно възпаление.

Вероятно знаете, че съществуват храни, които действат противопъзпалително на подобен род проблеми, но също така има и редица доказателства, които сочат, че други храни, за които дори и не подозираме могат да влошат значително състоянието ни и да увеличат болките в ставите.

Ето и храните, които най-често влошават състоянието ви.

1600723Thinkstock/Guliver

Домати

Доматите са от храните, които имат многобройни ползи за здравето и дори имат противовъзпалително действие, но тези от вас, които страдат от подагра трябва да се откажат от тях при криза, защото те всъщност ще задълбочат в пъти болките в ставите. Причината се крие във факта, че доматите увеличават нивата на пикочната киселина в кръвта. Високата пикочна киселина от своя страна е основната причина за възникването на подагра и нетърпимите болки при криза.

Царевица, слънчоглед, соя, шафраново олио

Прекомерната употреба на омега-6 мастни киселини, които имат превес над омега-3 може да доведе до задълбочаване на проблемите, които изпитвате в ставите и не само. Последните проучвания сочат, че всяко съотношение от 10 към 1 в превес за омега-6 мастни киселини може да предизвика проблеми като астма, сърдечно-съдови заболявания и различни други възпаление. Изследователите предполагат, че придържането към баланс в храненето е тайната за доброто здраве.

Газираните напитки

Газираните напитки и дори тези, които са пълни с подсладители, а не със захар са изключително опасни за вашето здраве. Освен, че ви поставят под сериозен риск от диабет и сърдечно-съдови заболявания, потреблението на тези напитки може да покачи риска от възпаление на ставите. Учените установили, че консуматорите на газирани напитки дори само с една чаша на ден увеличават с 63% риска от артрит и други заболявания на ставите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април