3 храни, които влошават депресията

3 храни, които влошават депресията

Още по темата


Депресията е един от недостатъците на съвременния свят. Тя може да е породена от раздяла с любимия човек, липса на комуникация, проблеми на работа или в семейството или просто от отегчение от еднотипния живот. Каквито и да са причините, депресията е опасна, защото може да причини влошавания на здравето. Според изследване, проведено в САЩ, 70% от хората, които страдат от депресия, биха посегнали на живота си. Ето 3 храни, които влошават депресията и трябва да се избягват.

Паста и ориз. Тези 2 храни са свързани с депресията при жените. Според изследване на университета в Масачузец, честата употреба на ориз и паста увеличава вероятността от появяване на депресия при трудности в живота.

Газирани напитки. Според изследването на университета в Масачузец, пиенето на повече от 1 чаша газирана напитка дневно увеличава с 60% вероятността от депресия, когато вие работите тежка и стресираща професия.

Бърза храна. Според изследване на списание Здраве, тези, които се хранят с хамбургери, хотдоци и сандвичи са с 52% по-податливи на депресия при проблеми в работа или личния живот.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
депресия храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април