14 храни, които причиняват рак (I част)

14 храни, които причиняват рак (I част)

Тези храни навярно ги употребявате почти всеки ден, но бъдете внимателни, защото те съдържат свободни радикали, които са основния причинител на раковите заболявания.



Пуканки за микровълнова. Тези пуканки са бомба със закъснител. В опаковките има вещества, които стимулират разрушаването на клетките, а в допълнение микровълновото им облъчване ги прави изключително опасни за тялото ни.
1340654sxc.hu

ГМО. Генномодифицираните продукти са опасни, защото те не са натурални. В себе си имат съставки, които ги държат да са по-свежи и по-вкусни и да узряват по-бързо, но те са вредни за организма ни.
1340655Thinkstock/Guliver

Консервирани домати. В повечето консервирани храни има БПА, кoито нарушават работата на мозъка. Доматите имат високо съдържание на киселини, а в комбинация с БПА те стават изключително опасни за организма ни.
1340657Hong Yi

Колбаси. Дълъг е този списък - салами, кренвирши, бекон. Те съдържат много мазнини и консерванти, които са вредни за организма ни.
1340659Sydney International Food Festival

Консервирана сьомга. Сьомгата сама по себе си е много полезна, но когато се консервира, нейните полезни свойства се губят. В добавка е вредното влияние на консервата и на консервантите и стабилизаторите
1340658inm.com

Чипс. Те са богати на трансмазнини, както и консерванти и оцветители. Те са опасни за организма ни и могат да причинят различни ракови заболявания.
1340656Thinkstock/Guliver

Олио. Олиото от слънчоглед е опасно, защото повишава нивото на холестерол в кръвта ни и води до редица болести, сред които сърдечните и рак.

1340660sxc.hu

Вижте още: 10 правила за здравословния живот

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май