Защо жените изневеряват?

Въпрос с много отговори
Защо жените изневеряват?

Защо има жени, които изневеряват?

Едва ли има еднозначен отговор на този въпрос, особено ако разглеждаме въпроса от емоционална и психологическа гледна точка.

Мнозина от вас ще отговорят, че причините са същите, както и при мъжете, но винаги има нюанси, които не можем да пренебрегнем, защото жените са доста по-сложни същества на чисто емоционално ниво от мъжете.

Психолозите са на мнение, че не всяка изневерила жена може да има логично обяснение на въпроса какво я е подтикнало към подобно действие. Напротив, тя като че ли ще започне да говори за усещанията и чувствата, които изпитва или не изпитва към досегашната си половинка.

1612138Thinkstock/Guliver

Според специалистите на първо място, дори и да е на подсъзнателно ниво жените, които изневеряват търсят онова, което не получават вкъщи. А именно романтика, приключение, адреналин, страст и силни чувства, за които съзнават, че са доста опасни.

Удовлетворението е нещо илюзорно, защото получаването на всички тези неща е за кратък период от време и според специалистите – дамите впоследствие се разочароват и от новата така прекрасна връзка в началото.

Семейният терапевт Уинифред Райли споделя от своята практика редица случаи, в които жените са доверявали с него:

”Чувствах се самотна и не достатъчно подкрепяна от партньора си. Като че ли ме приемаше за даденост от един момент нататък. Все по-рядко ме забелязваше с какво съм облечена и какъв е цвета на косата ми.”

Според семейният терапевт Райли жените имат нужда да се чувстват желани и секси, точно както мъжете, но в доста ситуации мъжете изневеряват заради новото, а не толкова от това което не получават вкъщи.

Разбира се има и дами, които не се нуждаят от запълване на емоционална празнота, а от разнообразие, което е по-скоро типично за мъжете. В този случай, те пристрастяват към адреналина, новото и различното.

Редица експерти са на мнение, че рядко с изневярата се пораждат силни, дълбоки и емоционални връзки с любовника. Подобен род връзки в по-голям процент са обречени на провал, тъй като в даден момент изплуват редица други по-важни въпроси, които са решаващи за изневерилата жена.

Статистиката сочи, че след изневяра 36% от жените в последствие се чувстват по-щастливи и удовлетворени при завръщането си към брачния партньор.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април