Храни за пролетен детокс

Пречистващи организма продукти, които да включите в менюто си тази пролет
Храни за пролетен детокс

Пролетта е подходящо време не само за почистване на дома. Със затоплянето на температурата телата ни се нуждаят от разтоварващ хранителен режим, повече хидратация и движение.

Включвайки някои от тези храни в дневното ви меню ще ви осигури повече енергия и по-красива визия за лятото.

·      Вода с лимон и джинджифил – лимонът е отличен източник на витамин С. Джинджифилът помага за храносмилането и за детоксикацията на черния дроб.

1661279Pinterest

·      Зеленолистни зеленчуци – благодарение на високите нива на хлорофил, зеленолистните помагат на тялото да изхвърли токсините, които всеки ден поемаме под формата на смог и вредни химикали. Салати, супи и гарнитури от зеле, спанак, люцерна, копър и магданоз, са лесен и вкусен начин да поемате повече от тези полезни храни.   

1661278Pinterest

·      Чесън – според последните проучвания чесънът е изключително богат на противогъбични, антибактериални и противовирусни съставки. Чесънът е бил актуален още по времето на бабите ни, нищо, че не са го наричали "суперхрана”.   

·      Ягоди – пролетта е сезонът на малини, ягоди, боровинки. Тези малки, сладки деликатеси са чудесен източник на витамини, антиоксиданти и фибри. 

1661277Thinkstock/Guliver

·      Цитрусови плодове – фрешът от портокал или грейпфрут засилва имунната система и ни помага да се борим с вирусите в сезона на настинките и пролетната умора.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април