Храни за здраво сърце

Храни за здраво сърце

Сърцето е нашият двигател, той ни поддържа живи и във форма. Наша основа цел е да се грижим за него и да не го затормозяваме. Начинът ни на живот е от изключително значение за здравето на сърцето. За това е важно да тренираме редовно, да се храним правилно и да намалим стреса и кръвното налягане до минимум. Ето какви храни да ядете, за да поддържате "двигателя" си в изправност.

Не всяка храна, която се споменава, че е полезна в действителност е полезна за вашето сърце. Ето списък с храните, които можете да добавите към седмичното меню, за да предпазите сърцето от съвременния начин на живот.

Магнезият е един от най-важните минерали за сърцето. Ето храните, които са богати на магнезий и ще подпомогнат работата на сърцето ви - зеле, аргула, спанак, тиква и тиквени семки, авокадо и др.

Калият също е важна съставка за вашето сърце. Ето храните, богати на калий - боб, картофи, гъби, банан и други.

Фибрите също подпомагат работата на сърцето и не трябва да ги пропускате. Ето храни, богати на фибри, които да ги добавите в менюто си - маруля, лук, аспержи, чесън, чушки, краставици и др.

Антиоксидантите също са важни за организма ви, те подпомагат кръвоносните съдове и по този начин намалявате риска от проблеми и запушвания. Храни като боровинки, ягоди, аспержи, ябълки, череши, зелен чай и други са перфектните антиоксиданти.

Б витамините също са важни за вашето сърце, ето храните, които са богати на тях - месо (с малко мазнини), пилешко и риба.

Омега-3 мазнините са най-полезната съставка за вашето сърце. Може да се каже, че те са горивото за нашия двигател. Всички риби, особено сьомгата, съдържат тези мазни киселини. Авокадото също е добра опция за омега-3.

Изследване на университета в Болония показва, че Средиземноморската диета е една от най-полезните за сърцето. Това е така, защото тя съдържа много салати, богати на магнезий и калий, които са полезни за сърцето, съчетани с морска храна, богата на омега-3. Добавки са плодовете, които са антиоксиданти и авокадото, което е най-добрата храна за сърцето.

Вижте още: 8 хрни за плосък корем.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април