Храни за енергия

Храни за енергия

Най-важното

Когато ви е необходима енергия, последното нещо към което трябва да прибегнете са енергийните напитки и кафетата. Те са вредни за организма ви, за това трябва да ги намалите. Ето защо трябва да набавите енергията си от храната. Ето няколко храни, които ще ви помогнат да набавите енергията, която ви е необходима.

Целина. Този зеленчук може значително да намали кръвното ви налягане, което е важно за вашето здраве. Също така, целината ще подобри потока на кръв към мускулите, а когато до мускулите ви достига достатъчно кръв, вие имате повече енергия. 1 купа целина съдържа около 120 калории, 15 грама протеини и 12 грама въглехидрати.

Водорасли. Може да ви звучи странно, но водораслите ще ви помогнат да си набавите необходимата енергия. Те са богати на калций и магнезий, хранителни вещества, които ви помагат да си набавите необходимата ви енергия.

Миди. Продължаваме с невероятните свойства на морските храни. Мидите също ще ви помогнат да увеличите енергията си. В мидите има около 80% протеини, което ги прави идеалната храна за хора, които тренират редовно. Също така в тях има и магнезий и калций, които ще ви помогнат да усвоите по-добре протеините и да имате повече енергия.

Месо. Месото също е богато на протеини, които ще ви дадат допълнителна енергия преди тренировка. Мазнините, които има в месото също ще ви помогнат да подобрите представянето си и да имате повече енергия.

Леща. Това е зеленчукът, който има най-много протеини в себе си. За това се препоръчва на вегетарианците да приемат повече леща. Тя ще ви даде енергия за по-добро представяне на тренировка.

Вижте още: Митовете за диетите.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април