Топсъвети за отслабване от цял свят

Как го правят успешно в различните страни
Топсъвети за отслабване от цял свят

Всяка култура по света има уникален начин да пази линия. Често той е свързан с храните, които се отглеждат в съответната страна и манталитета на хората.

Вижте как поддържат формите си жителите на:

Китай – ферментирал чай

Pu'er чай е вид ферментирал чай, който се произвежда в провинция на Китай. Това е много ефективна отвара, която насърчава отслабването и движението на червата. Обичайна практика там е да се пие точно час след всяко хранене.

Тайланд – люти чушки

Лютите чушки са тайната на Тайланд за тънка талия. Те повишават метаболизма и водят до по-бавно хранене. И двете неща насърчават загуба на тегло.

Бразилия – боб и ориз

Бразилците ядат всичко с боб и ориз. Факт: Оризът и бобът понижават риска от затлъстяване с до 14%! Те са пълни с фибри и стабилизират нивата на кръвната Ви захар.

Индонезия – пости

По-голямата част от населението на страната изповядва исляма, – религия, която насърчава постенето. Друга практика, която се следва в страната са пости, в които се допускат само вода и бял ориз. Умерените пости са добър начин да се контролира безсмисленото хранене.

Южна Африка – ройбос чай

Чаят Ройбос е популярна напитка в Южна Африка. Той съдържа естествена захар и помага за намаляване на апетита.

Малайзия – куркума

Подправката има много здравословна съставка, наречена куркумин, която има свойства да изгаря мазнини.

Франция – разговори на маса

Французите обичат да говорят, докато се хранят. Това насърчава по-бавното хранене, което на свой ред води до по-добро храносмилане и чувство за ситост.

 

Унгария – мариновани зеленчуци

В Унгария обичат мариновани зеленчуци, а за консервирането им се използва оцет. Ябълковият оцет е много ефективен за топене на килограми.

 

Германия – задължителна закуска

В Германия 75% от хората не пропускат закуската си и това им помага да не залитат по мазните и калорични храни навън. Те ядат плодове, зърнени храни и пълнозърнест хляб у дома. Според учените – ако си хапнете добре сутрин, ще консумирате по-малко калории през деня и няма да прегладнявате.

 

Холандия – каране на колело

Броят на велосипедите е повече от броя на хората в Холандия! Това е най-масовият и използван начин за придвижване и горене на калории.

Русия – собствено производство

Руснаците обичат да прекарват ваканциите си в селските си къщи, където отглеждат собствени зеленчуци и плодове. Тази практика ги кара да се хранят по-добре и здравословно.

Япония – следобеден сън

Изследвания показват, че недостигът на сън води до повишаване на теглото, тъй като хормоните променят нивата си и се активира глад. Малко следобеден сън помага хормоните да стоят в норма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март