Този фантастичен плод топи вътрешните мазнини

Този фантастичен плод топи вътрешните мазнини

Научните изследвания през последните години разкриха невероятните свойства на един популярен плод, които могат да преобразят подхода към изгаряне на вътрешните мазнини и намаляване на рисковете от заболявания, свързани с тях.

 

Мазнините около вътрешните органи са обект на повишено научно внимание заради потенциалните опасности, които крият. За разлика от подкожните, висцералните мазнини са скрита дълбоко вътре и застрашават не само външния вид, но и цялостното здраве.

Изследване, проведено от Harvard Health, показва, че те са свързани с развитието на метаболитни нарушения, кръвно налягане и сериозни заболявания като диабет тип 2 и рак. 

Премахването на вътрешните мазнини изисква цялостен подход. Ключова роля за намаляването им играе физическата активност. Аеробните упражнения стимулират организма да използва този вид мазнини като източник на енергия.

Правилното хранене обаче също е от ключово значение. Специалистите казват, че един популярен плод е в състояние да "разтопи" излишните мазнини. Става въпрос за ябълките, които са не просто плод, но и истински съюзник в борбата с висцералните мазнини.

Изследванията показват, че плодът има уникални свойства, които могат да намалят нивата на вътрешните мазнини, особено в областта на корема.

Клинични изпитания, проведени в различни страни, са потвърдили положителния ефект на ябълките върху нивата на вътрешните мазнини.

Проучване с участието на 71 души, проведено в Япония, показва значително намаляване на общия холестерол и LDL холестерола (лошия холестерол) след 12 седмици редовна консумация на ябълки. 

Ябълките съдържат полезни флавоноиди, полифеноли и пектин - фибри, които оказват благоприятен ефект върху организма. Пектинът, по-специално, забавя процеса на усвояване на мазнините, като увеличава продължителността на чувството за ситост.

С други думи - ябълката се оказва не само символ на здравословното хранене, но и научно доказано решение в борбата с висцералните мазнини. Включването й в диетата, заедно с умерена физическа активност, може значително да намали нивото на вътрешните мазнини, спасявайки здравето и поддържайки отличното ви състояние, пише jenata.blitz.bg.

ключови думи:
мазнини ябълки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май