Тези 3 навика пречат да отслабнем

Чаша вино на ден е полезна, но
Тези 3 навика пречат да отслабнем

Всеки от нас има своите навици, свързани с храненето, някои от които са сред малките удоволствия в живота ни. Вероятно не можем да изядем банан без фъстъчено мало върху него или обядяваме по-късно през деня. 

Макар тези конкретно да не крият никакви рискове, други могат да осуетят усилията ни да свалим излишното тегло. Диетологът Джесика Кордин от Ню Йорк казва, че отслабването е като оркестър - всичко трябва да бъде на правилното място в точното време. 

От кои навици е добре да се откажем, ако искаме да премахнем излишните килограми?

1. Не пропускаме ежедневната чаша вино

Доказано е, че консумацията на малко количество вино е полезна за здравето, но е доказано също така (от практиката), че вкъщи наливаме доста повече. Би трябвало една бутилка от 750 мл да ни стигне за 5 дни, ако пием само по една чаша всяка вечер. 

За сълажаление, виното е калорично и също така увеличава апетита. 

2. Пропускаме хранения

Разбираемо е. Понякога е много натоварено на работа и забравяме за обяда. Това обаче може сериозно да навреди на усилията да отслабнем, най-вече защото прегладняваме и преяждаме вечер. 

3. Обичаме сметаната и захарта в кафето

Тези съставки правят вкуса на кафето невероятен, или поне за някои хора, но те също са във вреда в борбата с теглото. Ако не можем да се откажем от тях изцяло, да опитаме да намалим количеството им, тъй като отнема време, преди вкусовите рецептори да се приспособят. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април