Празничните съвети за добра форма на Джилиан Майкълс

Какво ни съветва топ инструкторката във връзка с предстоящите коледни и новогодишни чествания
Празничните съвети за добра форма на Джилиан Майкълс

Миналата седмица си откраднахме няколко фитнес напътствия за празниците от атлетичната Трейси Андерсън, а днес ще обърнем внимание на съветите на още една топ треньорка. Става дума именно за Джилиан Майкълс.

Ако си спомняте, супер известната отвъд Океана Джилиан изгря с участието си в телевизионното реалити предаване "The Biggest Loser", а към настоящия момент с нея тренират куп популярни персони. Говори се, че скоро Майкълс ще се присъедини, в ролята си на инструктор, към големия бранд за женски фитнес Fit Curves.

Ето и три от нейните съвети за поддържане на обществено коректна форма по празниците:

"Планирайте, за да избегнете последиците"

Въпреки че е прилично наблъскан с поводи за веселби, декември не може да се окаже почивен месец за вашето тяло, напомня Джил. Ограничете угощенията, доколкото го позволява календарът, и увеличете тренировките. Разумно е да си изготвите стегнат график със сесиите, за да не се изкушавате да ги пропускате точно когато са най-необходими. За празниците се опитайте да си приготвяте максимално здравословни специалитети, някои от които носете със себе си, когато ви канят на гости. Така ще сте сигурни, че ще можете да се насладите на храната, която обичате и е полезна за вас.

Все пак... "ключът е в умерената консумация"

Самата Джилиан не е фен на скатаването от диетата. Дори по Коледа и по Нова Година, мадамата рядко си позволява да съгрешава със забранени неща. Разрешава си да хапва само 20% "глупости" за сметка на 80% качествена и здравословна храна. Инструкторката е убедена, че няма по-хубаво правило от умерената и съобразена с целите консумация. А последната трябва да се спазва целогодишно, без изключения.

"Колкото по-чисто и непреработено, толкова по-добре".

Макар че допуска в менюто ѝ да попаднат 20% нездравословни алтернативи, Майкълс държи същите да са максимално добре подбрани. Иначе казано, вместо на вафли и на пасти, например, инструкторката ще се спре на домашно приготвени сладкиши, естествени източници на захар. Подобен съвет отправя и към своите клиенти. 

Е, толкова от днешната ни атлетична гостенка. Ще се радваме да споделите с нас и вашите препоръки за поддържане на фигурата през празниците. Нека заедно избегнем кошмара на преяждането и тоталното "разплуване" :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май