Перфектната закуска в събота сутрин

За едно добро начало на уикенда
Перфектната закуска в събота сутрин

Както и да го мислите, остават по-малко от два часа до края на работния ден.

Така че спокойно може да превключите на режим "Уикенд". Даже помислете къде да задоволите нуждата си от удоволствия тази вечер. Може би в суши ресторант? Или в пиано бар? А може дори в ирландски пъб да я замъкнете. Не смятаме, че тя ще има нещо против. Забавлявайте се, както намерите за добре и за предпочитане – с мярка.

Подозираме обаче, че на другата сутрин (или обяд...) ще се събудите прилично огладнели и с необичайно къркорене в коремната област.

Вместо да налитате на цялото съдържание на хладилника, започнете почивния си ден здравословно. Даваме веднага няколко предложения за подходящ закуско-обяд:

Добрият омлет

Точно така. Направете си вкусен омлет и го комбинирайте с пуешко или пилешко месо. Добавете към този кулинарен шедьовър малко спанак, свежи домати и други зеленчуци по ваш избор.

Тази богата на протеин закуска ще предотврати скоростното ви огладняване и ще ви предпази от неразумни хранителни действия през деня.

Плодов/зеленчуков шейк

Ето ви едно добро начало на съботата! С плодове, разбира се, как не се сетихте? Въпреки че повечето от тях съдържат доста калории, има редица изключения от това правило. Сравнително ниско калорични са ябълките, кивито, грейпфрутите, портокалите. Почти всички от изброените могат да се похвалят с прилично съдържание на витамин C.

Добрата новина е, че имат потенциал лесно да бъдат превърнати във вкусен и полезен шейк. Комбинирайте ги с банан или с нискомалслено кисело мляко. Така неусетно и бързо ще се пренесете в облаците на кулинарното удоволствие.

Обаче може да пробвате и зеленчуков шейк от... броколи. Или от къдраво зеле. Важното е да експериментирате!

Домашните мюсли

В случай, че не сте привърженици на купешката зърнена закуска, направете си собствена.

Забъркайте микс от стафиди, бадеми, орехи, овес, нарязана ябълка и/или шепа боровинки. Овкусете закуската си с мед и с обезмаслено соево или обикновено прясно мляко.

Е, това е! Вече може да се радвате пълноценно на почивката си. Надяваме се да сме направили началото й малко по-вкусно и полезно. За останалото ще се погрижите сами, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май