Отслабвайте щастливи

Трудно е, но и възможно
Отслабвайте щастливи

За никого не е тайна, че диетата не е леко предизвикателство. Понякога тя може да ви направи нещастни, особено ако хранителният режим, на който сте се доверили, се базира на силно ограничаване на калорийния прием.

И какво става тогава? Превръщате се в буреносни облаци, когато навън е страхотна пролет, пълна със слънце и зеленина.

Истината е, че не си струва да жертвате хубавите емоции и често - тези на другите. Ето какво може да направите обаче:

Баланс в ограничаването

Ако доброволно сте се подложи на нискокалорична диета, съществува реална опасност нивата на серотонин в организма ви рязко да спаднат.

А както знаете, последният е хормон, твърде отговорен за доброто настроение. Понижените му нива са едно от обясненията за това защо повечето хора, следващи подчертано рестриктивен хранителен режим, са заядливи и лесно могат да бъдат ядосани.

За да не прогоните всички около себе си обаче, ви съветваме да хвърлите спасителен пояс на "веселия" хормон, като се уверите, че си осигурявате достатъчно калории на ден.

Съобразете дневния си прием с нивото на физическа активност. Не смятаме за здравословно разходът на енергия да надвишава многократно приема на калории.

Знаете, че небалансираното хранене води до опасна флуктуация на нивата на кръвна захар. Това, по най-простата логика, може да ви направи доста неприятни за обкръжението ви.

Специалисти съветват незабавно да допълните менюто си с продукти, съдържащи омега 3-мазнини. Доказано е, че последните подобряват храносмилането, поддържат ви сити за по-дълго време и ви помагат да се справите с депресията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май