Отслабва ли се от веганството ?

Отслабва ли се от веганството ?

Както знаем, вегантството би могло да има благоприятно влияние върху здравето ни, стига да подхождаме разумно към него.  Много хора прибягват към него по различни причини, но най-често е с цел да подобрят теглото си и да се отърват от излишните килограми. Веганският режим е подходящ за редуциране на теглото, тъй като е свързан с нискокалорични храни, които могат да бъдат и достатъчно засищащи. Но съвсем не всеки продукт, в който не присъстват животински съставки, е подходящ за сваляне на килограми. Да се отдадете на веганствтото и единствено да избягвате всички млечни и месни храни съвсем не е достатъчно, за да имате тънка талия. Всъщност трябва да си изготвите стриктен режим с правилно подбрани веган продукти, който да спазвате, за да постигнете желания ефект. 

На първо място е много важно да намалите консумацията на холестерол и наситени мазнини, за да се отървете от излишните килограми. Хубаво е да наблегнете на пълнозърнестите храни и на зеленчуците, за да си осигурите необходимите витамини и минерали. И разбира се е много важно да приемате повече вода. Салатите са прекрасен начин да задоволите глада си, защото те ще ви заситят бързо и с тях ще приемете много по-малко калории, отколкото бихте приели с нещо мазно или с месо. 

Повечето веган продукти имат богато съдържание на фибри, които създават усещане за ситост по-дълго време. По този начин ние приемаме по-малко храна и не изпитваме глад. Консумацията на повече плодове и зеленчуци поддържа и доброто ниво на кръвната ни захар, което е много важно за здравето ни. 

Рисковете на веган режима

Както с всяка една диета, така и с веганския режим трябва да бъдете много внимателни, особено след като постигнете желаните резултати. Подбирайте внимателно храната си, дори и тя да не съдържа месо или млечни съставки, защото това съвсем не означава, че е диетична. Освен това не избягвайте напълно месото, яйцата и млякото, защото и те са необходими за организма ни. Те съдържат протеин, който е важен за здравето ни, особено когато спортуваме активно. Той е необходим за натрупването на мускулна маса и има добро въздействие върху метаболизма. В месото и млечните продукти има и голямо количество витамин В12, желязо, калций и витамин D, а веганските продукти не могат да ви ги осигурят. Понякога липсата на тези елементи може да доведе до различни заболявания, дори и до затлъстяване. Веганският режим няма да ви избави от излишното тегло много по-бързо, отколкото всички останали диети. 

Не бъдете вегани за повече от седмица-две, не се страхувайте от месото и млечните продукти и правете диетите си разумно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април