Нисковъглехидратната диета е полезна за сърцето

Нисковъглехидратната диета е полезна за сърцето

Сигурно сте се чудили коя диета да използвате - нисковъглехидратната или нискомаслената. И двете диети си имат своите предимства и недостатъци. Учените от университета Тулан са открили, че намаляването на въглехидратите в диетата ви води до по-бързо отслабване. Освен това според тях нисковъглехидратната диета е по-полезна за сърцето, от колкото нискомаслената диета. Това е така, защото сърцето се нуждае от полезни мазнини, за да работи правилно.

В изследването участие са взели 150 мъже и жени в различна възраст. Половината от тях в продължение на 1 година са подложени на нисковъглехидратна диета, а другата половина - на нискомаслена диета. Резултатите показват, че тези, които са били на нисковъглехидратна диета са отслабнали с до 5 килограма повече, от тези, които са били на нискомаслена диета. Освен това тези с нисковъглехидратна диета са показали по-добри резултати в изграждането на мускулна маса.

Освен тези ползи, учените са открили, че хората, които са били на нисковъглехидратна диета имат по-добри сърдечни показатели. Те съветват хората да изберат тази диета, защото тя щади сърцето ви и ви помага да замените мазнините с мускули, което е основната цел на всички, които се захващат с диета.

Учените също съветват, че не всяко ястие, от което сте премахнали въглехидратите е полезно. Те призовават хората да са внимателни и да следят с какво се хранят, защото всичко, което приемат влияе на здравето им.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май