Наноперфорация – ефективен метод срещу стрии

Някои основни въпроси за процедурата
Наноперфорация – ефективен метод срещу стрии

С наднормено тегло или не – стриите могат да засегнат всеки. А щом веднъж се появят, отстраняването им е доста трудно.

Мнозина опитват различни домашни методи за целта. Докато някои може да са ефективни в изсветляването на стриите, не всички водят до добри резултати. Тук на помощ идват козметичните процедури. Един от най-новите начини на третиране на този кожен проблем е наноперфорацията.

Какво е наноперфорацията?

Процедурата представлява подмладяваща терапия, при която се използва лазер, за да се облекчат стриите. Лазерът преминава през кожата, като оставя множество микроскопични дупки, откъдето идва и името на процедурата.

За разлика от други лазерни терапии, тя е насочена само към специфичните проблеми на кожата, без да се третира цялото тяло.

Колко процедури са необходими?

Нужни са минимум 4 процедури, които се провеждат през един месец. В края се наблюдава 50 – 80% намаление на стриите, тъй като всеки отговаря по различен начин на лечението.Ако реакцията на кожата е добра, се препоръчват допълнителни процедури за по-нататъшно намаляване на проблема.

Премахва ли наноперфорацията стриите напълно?

Процедурата помага на колагена да възстанови кожата и да изсветли стриите. Тя не ги премахва напълно, но винаги се наблюдава намаляването им.

Сред повечето хора се наблюдава драстично избледняване на стриите (до 80%) в края на последната процедура.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април