Най. Малоумните. Диети.

От вчера и днес
Най. Малоумните. Диети.

В нашия малък, но иначе твърде сплотен екип винаги сме били скептични по отношение на диетите. Опитът ни показва, че в 96,4% от случаите изречението "Минах на една нова диета!" е последвано от информация, която автоматично класира лицето в списъка с претенденти за наградите "Дарвин". Иначе казано, немалко от модерните хранителни режими са не просто глупави, а направо потенциално опасни за живота на практикуващите ги.

Надяваме се следният неизчерпаем списък не само да обогати общата ви култура, но и да послужи като един добър пример за режимите, от които всячески трябва да се пазите. За второто ви благодарим от името на вашето здраве.

Въздушната диета

Известна още като "L’Air Fooding", за да звучи още по-така. Всъщност, въпросната простотия е популяризирана благодарение на една кампания на Долче и Габана. В нея се показва как Мадона поднася към устата си храна, от която не опитва. Гениалната идея зад този режим е, че си готвиш, сервираш си, сядаш на масата, приближаваш ястието към лицето си, но оттам нататък поддържаш само зрителен и обонятелен контакт с него. Предполага се, че по този начин ще излъжеш тялото си, че е яло. Иначе на диетиращите е позволено да пият вода и да ядат солена супа... която е нищо повече от H2O + NaCl... или с други думи – вода и сол. Много смешно!

Цигарената диета

Сещате ли се? Дори и малките деца вече знаят, че никотинът потиска апетита и стимулира метаболизма. Защо тогава, не заменим всяко дневно хранене с по една цигара? Така не само ще отслабнем драстично, но и значително ще увеличим риска от рак на белите дробове и фаринкса. Йей!

Тенийна диета

За щастие, доста ретро. В началото на миналия век някой се е сетил, че хората, заразени с тения, слабеят сериозно. Затова е започнал да продава въпросните паразити така, както днес се продават магически хапчета за вталяване. За щастие, с развитието на науката сме осъзнали, че освен загуба на тегло с тениите печелим и бонуси като недохранване, диария, анемия, кисти по органите и неконтролируемо повръщане.

Диета на спящата красавица

Защо да не поспим, вместо да ядем? Ясно е, че недоспиването може да забави метаболизма и да предизвика вълчи глад, но тук става въпрос за друго – прием на сънотворни хапчета, които да ви приспят за дни наред. Дни, в които не се храните, тоест, отслабвате. Точно така, вземете си два месеца неплатен отпуск и опитайте!

Грейпфрутена диета

Стара е до степен на класика. Всъщност, толкова много хора са я правили, че почти я въприемате като нещо нормално. Истината е, че няма нищо нормално в това да ядете между 800 и 1 000 калории дневно. И не, грейпфрутът не топи мазнини.

Диета с бебешка храна

Едва ли знаменитата треньорка Трейси Андерсън си е давала сметка, че безумното й творение ще спечели толкова много последователи, но фактите са налице. За незапознатите – този режим предвижда прием на 14 бурканчета бебешка храна, вместо нормални ястия в рамките на деня. Е, позволено ви е да вечеряте като възрастен, но само толкова. Да, ама науката неслучайно третира големите хора като имащи коренно различни хранителни нужди от пеленачетата. Сещаме се за поне 10 по-смислени начина да се върнете в детските си години.

Диета със зелева супа

Малко сме затруднени да преценим дали не е по-популярна и от грейпфрутената. Признайте си, че имате поне две приятелки, които са я правили минимум веднъж в живота си. О, и в момента я правят?

Навремето капитан Кук може и да е лекувал скорбута на моряците си със зеле, но нека бъдем реалисти - консумацията на зелева чорба като основно ястие в продължение на седмици крие рискове от възникването на много сериозни хранителни дефицити в организма. Това, че приемът на малко банани, месо и обезмаслено мляко е допустим, не променя ситуацията особено.

Диета с памучни топчета

Искаше ни се да завършим със същия апломб, с който започнахме и едва ли има по-подходящ режим за целта. Внимание – ако искате да отслабнете, преди всяко хранене гълтайте по едно памучно топче. То ще изпълни стомаха ви и по този начин ще ви позволи да задоволите глада си със съвсем малко храна.

Предпочитате да не ядете въобще, за да постигнете целите си по-бързо? И това е позволено – просто накиснете топчето в портокалов сок или друга сладка течност, за да си осигурите необходимата енергия. Без време ще се бъдете леки като памук и почти толкова устойчиви. Хайде, със здраве!

Очаквайте следващата ни безумна класация съвсем скоро на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 27.08.2013 | 15:57
    Аз пък съм на 15 години и съм висока 176 см.... Тежа около 55 кг и обиколката на талията ми е 63см, на ханша 93 см, а на бедрото 53, китката ми е 14 см (Казвам го, защото с обиколката на китката се изчисляват най-общо процента телесни мазнини), в горната част на тялото ми съм като скелет, буквално, броят ми се ребрата, всичко е само гости, дори и гърди нямам.....А краката ми се огромни, дупето ми също.....Въпреки, че и краката са ми доста дълги, около 110см.....Моля кажете какво да правя (Храня се повече от здравословно и тренирам и за мускули и за отслабване, но ефект няма)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април