Мода в отслабването 2011 (част втора)

Популярните методи за сваляне на килограми тази година
Мода в отслабването 2011 (част втора)

Тенденции всякакви. В обличането, във външния и вътрешен интериор, в музиката, в комуникацията. Защо да няма и в отслабването, а? Има, и още как.

А тук, както при дрехите, важи доброто, старо правило, че през годините модата се повтаря, а само ди(етолозите)зайнерите са различни. В този ред на мисли, нека видим още няколко метода за "вталяване", които получиха широка популярност през 2011 година. Тези:

Мис Стевия и нейните приятели

И тази година захарта остана враг "номер едно" на добрата фигура. Диетолозите все така горещо ни съветват да ограничаваме консумацията й - както в чист вид, така и под всякаква друга форма. И вместо "бялата отрова", да започнем да ползваме "по-здравословни" и "по-нискокалорични" подсладители, каквато е стевията, например. Южноамериканската билка става все по-модерна и все повече ентусиасти я интегрират в менюто си и в опитите си да свалят килограми.

Популярен, най-вече в САЩ, но вече и у нас, стана и т. нар. кленов сироп, който удивително много наподобява течен мед. Всъщност, ако питате нас, диетата с него е истинско мъчение и направо се чудим на хората, готови да се подложат на нея. Свързана е с крайно ограничаване приема на калории и, в крайна сметка, е адски изтощаваща. А килограмите, които се свалят с нея, се възвръщат адски бързо. Факт.

Вместо Дюкан, Le Forking

Тази година не бе особено успешна за френския диетолог Пиер Дюкан. Въпреки че диетата му все още има много почитатели по света, тя вече не е толкова голям хит сред диетиращите, какъвто беше преди една-две години. Даже обратното.

Появиха се съмнения, че нисковъглехидратният му режим, при който се изключват и мазнините и се набляга най-вече на продукти, богати на протеин, въобще не е здравословен и даже е опасен за здравето.

Като мъж на честта, Пиер реши да защити програмата си и започна съдебна война с един от най-големите си опоненти, но, уви, загуби. И така, в крайна сметка, съвсем разби репутацията на хранителната си система.

Едновременно с това, в страната на петлите (и не само) популярност започна да набира един нов режим – Le Forking. Основно правило в интересната диета e, че при нея се консумират храни, които могат да се набодат на вилица, без използването на нож или други прибори за хранене. Повече за нея обаче може да научите тук.

Хипноза, игли и още нещо inm.com

Да, правилно четете! На мода тази година бе и, предполагаме, ще бъде още дълго, т. нар. алтернативно отслабване.

Когато диетата не дава желаните резултати, все повече хора са склонни да опитат по-нестандартни и "разчупени" методи за вталяване. Така абсолютен хит в САЩ, например, стана акупунктурата. Смята се, че чрез специфичното убождане на различни места от тялото могат да се активират метаболитните функции на организма и впоследствие - изгарянето на мазнини.

Свалянето на килограми чрез хипноза също е сравнително нов тренд в Северна Америка, но, ако питате нас, много скоро ще събере многобройни почитатели. Защото кой не би мечтал да затвори очи и да се събуди след известно време чисто нов и готин? С 10 килограма по-слаб и в тялото на супермодел? 

Истината все пак е, че "бързо-смаляващи се" тела може да видите само в страната на Алиса.

В реалния живот отслабването е отговорен и дълъг процес, който изисква много усилия... И по-малко вяра в модните тенденции ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май