Митовете за диетите

Митовете за диетите

Най-важното

Диетите са много сложни, ако искате те да свършат работа, трябва да ги спазвате стриктно. Но има и някои съвети, които не само не ви помагат, но ви карат и да напълнявате повече. Вижте кои са неверните митове, свързани с диетата.

Не яжте след 20 часа. Няма значение кога ще се храните, а количеството на калории, които ще приемете. Хубаво е да ядете минимум 2 часа преди лягане, а дали това е 18,20, или 21 часа, това няма значение. Противно на всеобщото мнение, храната, която приемате вечерта не се превръща веднага в мазнини, което означава, че ако спрете да се храните вечер, няма да отслабнете.

Храните с ниска масленост са по-добри. Не всяка храна, на която пише, че е диетичн, тя е полезна за вашата диета. Тези храни може да съдържат по-малко калории, но може да имат повече сол, захар, вода, въглехидрати и други съставки, които ви карат да напълнявате. Също така тези храни могат да имат различни консерванти и химикали, които вредят на организма ви.

Можете да ядете колкото си искате, ако храната е полезна. Истината е, че колкото и да е полезна храната, тя съдържа все пак калории, протеини, захар и други вещества. Колкото и полезна да е храната, трябва да се ограничавате, защото накрая е важен приема на калории, а няма значение дали е от здравословна храна или не.

Ако станете вегетарианци ще отслабнете. Това е поредният мит, на който не трябва да вярвате. Това, че премахвате месото от менюто си не означава, че ще отслабнете. Зеленчуците и другите продукти, с които се хранят вегетарианците също съдържат калории. Най-важното е да тренирате.

Като тренирате можете да ядете колкото си искате. Дори и да тренирате, ако искате да постигнете бърз успех с отслабването, трябва да се ограничавате с храненето. То трябва да е достатъчно да ви даде необходимата енергия за тренировка, но не и повече, защото просто няма да можете да изгорите тези калории и вместо да отслабвате, ще напълнявате.

Пропускането на ястие ще ви помогне. Това е поредното невярно твърдение. Важно е да се храните редовно, когато пропуснете ястие, вие ще го наваксате по време на следващото хранене, но ще натоварите стомаха си повече и той няма да може да смели всичката храна и тя ще се складира под формата на мазнина.

Вижте още: Трикове в кухнята за отслабване.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета митове съвети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май