Как да направим обяда си по-здравословен

Как да направим обяда си по-здравословен

Най-важното

Обядът е важно хранене, то ни дава сила за остатъка от деня и при него можем да си позволим да хапнем повече, от колкото на вечеря. Все пак има няколко правила, които правят това хранене здравословно. Ето някои от тях.

Балансирайте храната. Не трябва да се храните прекалено обилно на обяд, защото това ще натовари стомаха ви и вие ще сте отпаднали и изморени през целия ден. Също така ще се чувствате подути и дори може да имате болки в стомаха, но ако пропуснете обяда или той не е достатъчно обилен, вие няма да можете да се концентрирате за остатъка на деня и няма да сте пълноценни и да имате енергия.

Разнообразете храните. Не обядвайте всеки ден едно и също нещо. Не ходете в един и също ресторант или не си гответе едно и също ястие. Разнообразната храна ще ви носи разнообразни хранителни вещества. Хубаво е обяда ви да е съставен от 25% протеини, 50% зеленчуци и 25% въглехидрати. Това е перфектната формула за вашият обяд.

Не яжте твърде късно. Обядът не трябва да е след 3 часа. Учените от университета в Балтимор са доказали, че късният обяд води до нарушение в работата на сърцето. Те са изследвали 200 души, като те са обядвали по различно време. Групата, която се е хранила след 3 часа е показала нарушения в сърдечния ритъм и са качили най-много килограми.

Излезте на разходка. Разходката след обяда е перфектният начин да забързате вашия метаболизъм. По този начин ще успеете да изгорите калориите, които сте приели и ще успеете да смелите храната по-бързо. Излизането на чист въздух след обяда ще направи мозъка ви по-продуктивен и вие ще успеете да си свършите работата по-добре.

Не се разсейвайте. Не яжте пред телевизора или в офиса пред компютъра. Разсейването пречи на мозъка ви да контролира колко храна ще приемете. Често се случва да продължите да вършите работата си по време на обяд и по този начин ще приемете повече храна.

Вижте още: Храни за здраво сърце.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април