Как да намалим захарта в диетата си

Как да намалим захарта в диетата си

Най-важното

Захарта е една от основните пречки за свалянето на килограми. Диетата е важна и тя не трябва да съдържа захар, но захарта е на всякъде. Ето няколко съвета как да намалите захарта във вашата диета.

Намалете готовите храни. По-голяма част от захарта, която приемате идва от готовите храни. Най-лесният начин да намалите захарта в диетата си е да премахнете тези храни. 70% от захарта, която приемаме идва от тези храни. Замислете се преди да си купите нещо готово.

Четете съставките. Често в някои продукти има повече захар, от колкото сте си мислили. За това е важно да четете съставките на етикета и по този начин ще разберете в кои продукти колко захар има. Намалете продуктите с високо съдържание на захар. Кетчупът, сосът за барбекю и за пица съдържат повече захар, от колкото сте предполагали.

Избягвайте подсладения йогурт. Всички знаем, че йогуртът е полезен за диетата ни. Но не и подсладения. Той е пълен със захар и няма да ни помогне в диетата. Яжте натуралния, той е по-полезен и също е вкусен. Така ще спестите 9 грама захар от всяка кофичка, която ядете.

Намалете напитките, богати на захар. Освен в готовите храни, в напитките има високо съдържание на захар. Особено това е така с газираните напитки и плодовите сокове. Четете какви съставки в напитките има и ако те са богати на захар не ги употребявайте.

Енергийните барчета са богати на захар. Ако сте на диета и тренирате, сигурно често ви се е случвало да ядете енергийни десерти. Но те съдържат толкова захар, колкото всяка една вафла. За това намалете тези енергийни барчета.

Приготвяйте сам храната си. Най-добрия начин да намалите захарта, която приемате, е сами да си приготвяте храната. По този начин ще знаете колко захар слагате и какви хранителни вещества употребявате.

Вижте още: 5 златни правила за вашата диета.

Вижте още: 7-дневна диета

Вижте още: Кетогенна диета.

Вижте още: Диетата на Аткинс.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май