Как да задържим теглото си

Как да задържим теглото си

Най-важното

Когато дълго време сте на диета и вече сте постигнали целта си идва и друг труден въпрос. А именно какво трябва да направите за да задържите моментното си тегло. Много хора са доволни от резултатите, които са постигнали и забравят диетата ис е връщат към стария си начин на живот и бързо след това те отново напълняват. Но и няма как да продължите с диетата си, защото тя ще ви накара да отслабнете отново. Ето няколко тайни, които ще ви помогнат да поддържате теглото си в норми.

Балансирайте нивото на захарта в кръвта. От този баланс зависи дали ще имате енергия за тренировка и за всекидневната си дейност или дали ще изпитвате постоянно глад или не. Балансирането на нивото на кръвна захар ще ви накара да ядете по-малко, което ще ви помогне да поддържате теглото си. А как да я балансирате? Най-добре е чрез плодовете, които ви дават естествена захар.

Яжте протеини на закуска. Не случайно яйцата са включени в закуската на шампионите. Протеините на закуска не само ще ви дадат енергия за целия ден, но и ще ви помогнат да се храните по-малко през деня, което ще ви помогне да поддържате теглото си в норма.

Наблегнете на полезните мазнини. Те се съдържат в авокадото, рибата, зехтина и бадемите и ще ви помогнат да забързате метаболизма си и ще подпомогнете работата на сърцето ви. Това ще ви помогне да се представите по-добре на тренировка и ще задържите моментното си тегло.

1/3 от храната ви трябва да е сурова. Става въпрос за ядки, плодове и зеленчуци. Това ще ви помогне да абсорбирате повече витамини, които са важни за организма ви.

Намалете захарта. След дългите лишения е нормално когато постигнете целта си да се възнаградите. Но ако искате да поддържате нормалното си тегло, най-добре е да не приемате повече от 1 път седмично нещо с високо количество на захар. Говорим за всички торти и сладкиши, които са най-големият противник на диетите.

Бъдете постоянни. Това е най-важния съвет да задържите настоящето си тегло. Продължете да спазвате навиците, които сте изградили, докато сте отслабвали, хранете се правилно и тренирайте редовно и повече няма да имате проблеми с теглото.

Вижте още: Храни за енергия.

Вижте още: Митовете за диетите.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета съвети тегло

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април