Здравословна рецепта за бургер

Здравословна рецепта за бургер

Най-важното

Сигурно знаете, че бургерите са една от най-нездравословните храни и се препоръчва от повечето диетолози и доктори бургерите да се изхвърлят от хранителния ви режим. Представям ви тази рецепта, която ще ви помогне да се насладите на вкуса на бургерите без да пречите на здравето си.
1375463menshealth.com
Необходими съставки: крехко говеждо месо, 6 яйца, 1/2 червен лук, 1 с.л. босилек, червен пипер, пълнозърнест хляб, доматен сос (а не кетчуп), 10-12 резена бекон без сланина.

Необходими съставки за соса: 1 с.л. зехтин, 1/2 червен лук, 1/2 купа череша, вода, 1с.л. оцет, 1с.л. кафява захар, 2-3 печени чушки, 1с.л. чили, сол, червен пипер на вкус.

Начин на приготвяне на бургера: 1. Включете фурната и я загрейте на 220 градуса и в голяма купа добавете месото, яйцата, подправките и босилека; 2. Направете малки дупки в месото, в които да напъхате резените с бекон и ги наредете, както е на снимката; 3. Запечете месото с подправките за 45-50 минути; 4. След като се опече месото го оставете да изстине; 5. Оставете месото, като се охлади в хладилника за няколко часа или през нощта; 6. След като се изстуди месото, нарежете го на филийки с дебелина няколко сантиметра; 7. Сложете месото в питката с гарнитурата и сосът, който ще видите как се приготвя. Порции: 10-12.
1375462menshealth.com
Начин на приготвяне на соса: 1. В тигана смесете сгорещеният зехтин и лукът, докато лукът е придобие златист цвят; 2. Добавете черешите и водата и намалете силата на котлона; 3. Добавете захарта и оцета и намалете до минимум силата на котлона и започнете да бъркате постоянно; 4. Добавете другите съставки за около 5 минути и след това махнете соса от котлона; 5. Разбийте го с миксер и го оставете за няколко часа в хладилника да се стегне.

Вижте още: Италианска салата с риба тон.

Вижте още: Рецепта за Егокадо.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здравословен бургер

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май