Здравословна вечеря: паста със зеленчуци

Най-важното

Време е да започнем да се храним здравословно. Това ще ни помогне да се почувстваме по-добре, да започнем да се борим с наднорменото тегло и да започнем да помагаме на тялото си. Днес рецептата е за паста със зеленчуци. Тя е бърза, лесна и много вкусна и полезна. Ще ви отнеме само около 30 минути, което я прави идеалната вечеря след работа.

Съставки за 4 порции: 3/4 пакет паста (по избор), 1 купа грах (може и замразен), 1 купа броколи (може и замразени), 4 с.л. зехтин, няколко скилидки чесън, 10 гъби, подправки по избор.

Начин на приготвяне.

- В голяма тенджера сварете пастата, както е описано на етикета. Като я сварите, изцедете водата и я преместете в голяма купа. След това във вряща вода сложете за няколко минути граха и броколите.

- Сложете зехтин в тигана и го сгорещете, след това сложете гъбите, нарязани на тънки ленти и чесъна и ги запържете до златисто. Добавете броколите и граха за малко. Добавете подправки по избор.

- След като зеленчуците добият приятен загар, добавете ги към пастата и разбъркайте. Добавете различни подправки, може да поднесете и с различен дресинг по избор.

Хранителни факти за 1 порция: 561 калории, 27 грама протеини, 79 грама въглехидрати, 15 грама фибри, 8 грама захар, 18 грама мазнини, 326 милиграма сол.

Вижте още: Италианска салата с риба тон.

Вижте още: Няколко рецепти за здравословна вечеря.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май