Заедно в диетата

Накарайте партньора си да ви съдейства в процеса по отслабване
Заедно в диетата

Любовта е сляпа, да знаете. Никога няма да ви каже, че имате проблем с теглото. Харесва както "любовните ви дръжки", така и "малкото" ви, "пухкаво" коремче. Сигурни сме, че даже всеки ден ви повтаря как имате  най-готиното тяло на земята.

Когато обаче не се оглеждате във влюбените очи на половинката си, а в огледалото, виждате друго, нали? Чувствате друго. Давате си ясната сметка, че, въпреки крайно позитивното мнение на партньора си, трябва МНОГО СКОРО да се погрижите за тялото си. Как?

По най-логичния и естествен начин: със спорт и подходящ хранителен режим. Само че според редица специалисти, новият ви начин на живот може да доведе до проблеми и неразбирателства във връзката и даже – до емоционални реакции от страна на партньора :)

Остава ви единствено да го убедите в нуждата от предстоящата ви трансформация и да си извоювате подкрепата и съдействието му. Ето така:

Предварително го подгответе за промените, които ще настъпят съвсем скоро в хранителните ви навици. Е, не е нужно две години преди това да му съобщавате, че минавате на диета. Просто си дайте няколко дни в аванс, за да обявите плановете си. Така половинката ви ще има време да свикне с идеята, че вече няма да споделя с вас общо меню (в случай, че е така, разбира се).

Изслушайте съветите му/й. Той/тя може да не приема решението ви да свалите/качите няколко килограма, но въпреки това е добре да чуете мнението му/й. Дискутирайте заедно различни опции и алтернативи на избраната от вас програма. Този разговор може да се окаже полезен и за двамата.

Покажете му/й, че това е важно за вас. Ако ви обича, половинката ви ще разбере, че влагате много надежди в новия си начин на живот. Убедете го/я, че вярвате, че предстоящата промяна ще ви направи по-щастливи и най-вече - по-здрави. Така много лесно ще спечелите одобрението му/й, не се съмнявайте.

В крайна сметка, когато получавате подкрепата на близките си хора, нещата винаги се получават, нали? И споделете с нас как приема половинката ви хранителния ви режим?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май