Доматен сок в продължение на 60 дни

Доматен сок в продължение на 60 дни

Тайвански учени се заеха да изследват действието на доматения сок върху човешкия организъм.

 

В изследването са участвали жени на различна възраст, с различно тегло и произход. В продължение на два месеца те са изпивали по една чаша на ден доматен сок. По време на експеримента участничките в него не са променили ежедневните навици, а само след няколко дни установили, че са отслабнали.

 

Учените подчертават, че не става въпрос за загуба на течности в организма, а за топене на мазнините. Участничките в експеримента намалели талията си средно с 1,6 -2 см., имали ниско ниво на холестерол и увеличено ниво на ликопен в кръвта - антиоксидант, който положително влияе върху здравето.

 

Доматите са нискокалорични и в сок от 0,35 л. има само 80 калории Те са богати на натрий, калций, калий, магнезий, витамин B, C и АБ. Доказано е, че високото наличие на ликопен в доматения сок спира развитието на канцерогените клетки, прочиства кръвоносните съдове и предотвратява появата на сърдечни болести. Доматеният сок помага за намаляване на кръвното налягане, предотвратява тромбозата, регулира работата на черния дроб, панкреаса и жлъчката. И което е най-важно, за да почувствате ефекта му необходимо е да консумирате домашен доматен сок подготвен от свежи или сварени домати смлени в блендер. Доматеният сок в търговската мрежа съдържа консерванти и много захар.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април