Диетата на: Том Харди

Тренировките не стигат, трябва и храна
Диетата на: Том Харди

Том Харди е на път да стане новия ни любимец в Холивуд, особено след като гледахме и "Беззаконие" (Lawless).

Британският актьор се снима в драматичния филм веднага след края на задълженията му към "Черният рицар: Възраждане". И това си личи от пръв поглед: героят му в "Беззаконие" Форест е внушително огромен и бегло напомня на Бейн в гръб :)

Както казахме вече, Том доста се постара за няколко от последните си роли и демонстрира внушителни физически трансформации. Освен чрез сериозни тренировки обаче, храненето също е от огромно значение:

Диетата

Ако видите Харди първо в английския телевизионен филм от 2007 г. Stuart: A Life Backwards, а след това в "Бронсън" (Bronson) почти 2 години по-късно, може и да си помислите, че това са двама различни мъже. На втори поглед по-скоро ще се зачудите с какво са го хранили това момче през цялото време...

justjared

Във втория филм актьорът трябва да прилича на здрав биткаджия и самоук фитнесар, който може да чупи човешки кости с един удар. За целта се тъпче до припадък, като в едно интервю споделя, че в определен момент достига до прием на 4000 калории дневно.

Протеинът в режима му идва най-вече от всякакво месо, предимно пилешко, а въглехидратите – от чист ориз. Том обаче признава, че често посягал към джънк храни, за да запълни необходимото дневно количество калории.

А и с оглед на това, че не стремял към изчистена мускулатура на бодибилдър, а към забележим слой подкожни мазнини, пиците, сладоледът и газираните напитки някак се вмествали в диетата.

justjaredРолята му в "Бойна кръв" (Warrior), където е ММА-боец, обаче изисква доста по-изчистена визия и, съответно, по-строга диета.

Тъй като Харди тренира по няколко часа на ден, а в същото време се нуждае от допълнителна мускулна маса, дневното количество приемани калории не е много по-ниско от това в предишната му диета. Този път хранителните източници са важни – актьорът се придържа към добре балансирана схема, в която преобладават протеин и качествени мазнини, за сметка на въглехидратите.

За изпълнението си като Бейн в последния филм за Батман, британецът определено се е хранил добре и това е ясно :) За съжаление, конкретният му хранителен режим не е ясен, но е по-вероятно с треньора му Пинът да са следвали познатия модел с преобладаващи протеин и мазнини и минимално количество въглехидрати.

justjared

Том признава, че при всяка подготовка за роля, изискваща тренировки и специфична диета, си помага и с хранителни добавки. В интервю спомена, че всяка сутрин закуската му включва протеинов шейк, а в друго каза, че по време на продължителни тренировки или след края им също пие шейк.

Треньорът му пък отбеляза, че при интензивните програми, които прави за известния си клиент, винаги се грижи и за суплементите. Най-често, освен протеин на прах, използва креатин, аминокиселини и специални азотни бустъри за повече енергия.

justjared

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април