Диетата на: Крис Евънс

Капитан Америка не се става само с тренировки, трябва и храна!
Диетата на: Крис Евънс

Да се сдобиеш с тяло, достойно за образа на супергероя Капитан Америка, не е лесна задача, която се изпълнява с едно щракване с пръсти. Това Крис Евънс ще ви го потвърди от първо лице, тъй като му се наложи да влезе в образа на комиксовия герой в два филма, заснети последователно: едноименната лента за "раждането" на образа и скорошния касов хит "Отмъстителите".

"В някакъв момент имах усещането, че цяла година не правя нищо друго, освен да тренирам здраво и да се тъпча. Сега имам нужда да си почина от огромното си тяло", заяви преди известно актьорът с негодувание. Видимо отслабнал, 31-годишният чаровник все пак подчертава, че няма да изгуби напълно натрупаната мускулна маса и ниския процент подкожни мазнини, постигнати със сериозни усилия. А и вероятно ще участва в планираното за 2014 г. продължение на "Отмъстителите", така че постигнатите резултати ще му трябват ;)

Дотогава обаче има време, а сега смятаме да ви запознаем набързо с...

Диетата

За Крис увеличаването на мускулната маса е сериозно предизвикателство, тъй като има доста бърз метаболизъм. За постигането на целта са важни тренировките, но решаваща роля има хранителният му режим и приеманото количество калории. И ако някой си мисли, че диетата на Капитан Америка включва произволни дози пица, бургери, сладолед, мъфини и др., много се заблуждава.

"Тренировките бяха гадни, а яденето беше още по-гадно", споделя Евънс. И продължава: "Идва един момент, в който дори не можеш да погледнеш към още едно парче пилешко месо. Вече си пълен догоре, но просто трябва да продължиш да ядеш протеин".

Актьорът е принуден да се храни често, особено в тежки тренировъчни дни. Белтъчините в менюто му под формата на риба, особено риба тон, пилешко и пуешко, по-рядко телешко и яйца (най-вече белтъци), се допълват от регулярни дози въглехидрати и ненаситени мазнини.

В диетата си Крис включва и разнообразни хранителни добавки, за да се справи успешно с поставените му тренировъчни цели. Най-често използва протеинови шейкове и вафли, а също така и аминокиселини с разклонена верига. Допълнително приема електролитни напитки и спортни витамини и минерали.

След края на снимките на двете ленти Евънс признава, че е намалил драстично приема на храна и особено на белтъчини. Дори си организира "почивни дни", в които консумира предимно сурови зеленчуци и шейкове като източник на протеин.

След последните му екшън изяви обаче, това едва ли ще продължи дълго ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април