Диета според зодиака

Диета според зодиака

Овен

Без енергийни напитки

Овните са активни и неспокойни, чудно ли е, че пропускат храненията, а след това се наяждат с един замах? Оттук и затлъстяването, мигрената и проблемите с бъбреците. Овните могат да се похвалят с неизчерпаема енергия, която им дава Марс. Но дори такива активни личности имат нужда от презареждане. За тях е важно в диетата им да има много протеини, затова се старайте всеки ден да ядете нещо месно (с изключение на агнешкото). С лютите подправки, кафето и алкохола трябва да внимавате. Няма нужда да храните нервната си система с енергийни напитки, освен това имате достатъчно енергия. Обърнете внимание на изварата, сиренето и зеленчуците като ряпа, моркови и зеле.

Телец

Забравете сладкишите

Телците са под закрилата на Венера и развиват отличен вкус от ранна възраст. Те са истински гастрономи, които никога няма да откажат гурме ястия. Представителите на знака имат един основен проблем – бавен матаболизъм и огромен апетит. За Телците е трудно да ограничат от менюто си сладкишите и брашното, но все пак си струва да развият воля. Заменете сладкишите и тортите с плодове и здравословни лакомства и се опитайте да прекарвате повече време на открито. Забравете пържените храни. И най-важното, представителите на тази зодия имат остра нужда от йод, така че трябва да залагат на морски дарове и водорасли. Хапвайте повече млечни продукти, плодове и зеленчуци! 

Близнаци

Наблегнете на зеленчуците

Източникът на енергия за Близнаците се крие в храната, богата на сложни въглехидрати. Този въздушен знак е под закрилата на Меркурий, който отговаря за мозъчната дейност. Ако искате да решавате сложни проблеми в движение, не се отказвайте от пълнозърнест хляб, зърнени храни и тестени изделия от твърда пшеница. Въпреки това, всички тежки ястия трябва да се консумират сутрин, а за вечеря дайте предпочитание на свежа зелена салата. Стресът кара Близнаците да ядат много сладко, мазно, пикантно, полято обилно с алкохол. И би било по-добре да замените нездравословната храна с ясния с високо съдържание на витамин B - картофи, зеле, патладжан, тиквички и стафиди.

Рак

Избягвайте преяждането

Луната влияе не само на настроението на Раците, но и на самочувствието им. Стомахът е най-слабото място на представителите на знака, така че те трябва внимателно да следят диетата си. Премахнете всички мазни, вредни и сладки храни. Вашият хладилник трябва да съдържа само здравословни и пресни продукти и морски дарове. Трябва да наблегнете на млечните продукти, зърнените храни, супите и бялото птиче месо. Често пъти, поради повишената си емоционалност, прибягвате до преяждане, но то е строго противопоказано за вас. Хранете се бавно и с удоволствие и избягвайте консумацията на сладкиши и сурови зеленчуци и плодове, които причиняват ферментация след хранене.

Лъв

Хапвайте патешко

Лъвовете не обичат да пропускат хранения и всяко от тях трябва да бъде "кралско" и величествено, защото покровителят на този знак е Слънцето. За представителите на огнената стихия е трудно да се придържат към вегетарианска диета. Препоръчително е да включват месо в менюто си, особено патешко и заешко. Ако в храненето на Лъва няма достатъчно протеини, той ще изпита хронична умора. Струва си да избягвате мазни, пържени храни и да обърнете специално внимание на продуктите, съдържащи калий и магнезий - смокини, стафиди, сушени кайсии, патладжан, пащърнак, целина. Тялото на Лъва се нуждае от магнезиев фосфат, който се намира в елда, овесени ядки, просо, какао и соя.

Дева

Повече зеленчуци

Девите имат нужда от режим, за да се чувстват добре. Представителите на тази зодия трябва да спазват строга диета и да не ядат нищо между основните хранения, избягвайки огромните порции и неправилния подбор на продукти. Храненията трябва да бъдат разнообразни с наличието на млечни продукти, зърнени храни и плодове. Друг важен момент е да се храните по-добре в спокойна атмосфера и в добро настроение. Представителите на този знак трябва да избягват консерви, пушено и сладко. Помислете за задушени зеленчуци, тестени изделия, млечни продукти, различни зърнени храни с растителни масла. Запечете или задушете месото. Зеленчуците трябва да са богати на фибри.

Везни

Диетично месо

Везните се управляват от Венера. Тази въздушна зодия е луда по красиво поднесените ястия и не може да устои на десертите. Звездите обаче не препоръчват да залагате на сладко. За да поддържате красива фигура, включете в диетата си диетично месо, риба и извара. Кафе, газирани напитки и чай със захар също трябва да се избягвате. Заменете ги с обикновена минерална вода. Тъй като Везните обичат солено, трябва да сте много внимателни. Туршии, маринати, пушени храни, по-добре е да се разделите с всичко това веднъж завинаги. И обърнете внимание на простата храна – тестени изделия със зеленчуци, постно месо и птици, храни, съдържащи витамини. Морски мекотели също са подходящи.

Скорпион

Строг режим

Скорпионите могат да издържат гладни цял ​​ден и да нахлуят в хладилника през нощта, а след това да се взират изненадано в кантара. Страстни и чувствени, те не трябва да залагат на пикантни неща. Основното им ястие трябва да е месо и морски дарове. Освободете хладилника от преработени храни - вашият покровител Плутон не признава готовата и бързата храна, защото може да навреди на здравето ви. Основното правило за вас е правилното хранене в строг режим. Месо, дивеч, морски дарове, зеле, цвекло, моркови, лук, чушки, тикви, репички, ряпа – това са продуктите, препоръчвани от диетолозите за представителите на тази зодия. Не забравяйте за ябълките и цитрусовите плодове.

Стрелец

Грах и фасул

Планетата-покровител на Стрелец е Юпитер. Обичат да опитва всичко ново и непознато. Представителите на знака са привлечени да опитат екзотични ястия, но не трябва постоянно да ядат деликатеси. Следете внимателно размера на порциите – преяждането няма да доведе до нищо добро. Заменете сладките и нишестените ястия с горски плодове - боровинките и къпини ще ви бъдат особено полезни. Ограничите яденето на тлъсто и пушено месо и солени храни. Месото е добре да се замени с грах, фасул, соя и леща, в тях има достатъчно протеини и натоварването на тялото е по-малко. Обърнете внимание на зеленчуците, които съдържат силиций – краставици, аспержи, сурово зеле, коприва. 

Козирог

Повече течности

Козирозите са консервативни в живота. Сатурн ги е дарил с това качество. Представителите на земния елемент могат да ядат едни и същи ястия с месеци. Те обаче се нуждаят от разнообразна диета, за да бъдат здрави. Не трябва да седите само на елда, не забравяйте да добавите месни ястия към менюто и да пиете повече течности. Цял живот трябва да се борите със слаб метаболизъм, който се нуждае от стимулация. За това са подходящи подправки като анасон, карамфил, индийско орехче, босилек. Храната трябва да е лека - постно месо, задушени зеленчуци, кефир и извара, като се опитвате да не смесвате въглехидрати и протеини. Хапвайте и мед за нормализиране нивото на калция в кръвта.

Водолей

Зърнени храни

Водолеят се управлява от Уран, планета, която цени креативността и нестандартното мислене. Представителите на този знак обичат да импровизират в кухнята и съчетават несъвместимото. Въпреки любовта си към експериментите, звездите препоръчват да се придържате към правилното хранене. Менюто на Водолея трябва да включва диетично месо (пуешко и заешко), както и риба и зърнени храни. Кифли, торти, шоколадови бонбони оставете настрана. Заменете ги с плодове – ябълки, пъпеш, дюля. Плодовете трябва да заемат почетно място в диетата ви, както и зеленчуците - тиквички, боб, зеле, спанак, цвекло, патладжан. Запасите от натриев хлорид ще попълнят рибата и морковите.

Риби

Морски дарове

Рибите обичат да хапват много и от всичко, и това им създава трудности в поддържането на фигурата. В същото време в пристъп на вдъхновение могат да работят здраво и да забравят за обяда. Уви, честото пропускане на хранене може да повлияе неблагоприятно на здравето на водния обитател. Развийте навика да ядете стриктно по график, тогава няма да се страхувате от излишни килограми. Разнообразете менюто си с морски дарове и водорасли, а газираните напитки изключете напълно. Полезни са салати от пресни сезонни зеленчуци, каши от елда и просо, ечемик и ориз. Дюля, шипка, стафиди, грозде, нар, орехи, слънчогледови семки и минерална вода - не ги изключвайте от менюто си, пише Труд.

ключови думи:
зодии

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май