Диета за цял живот

Диета за цял живот

Най-добрата диета за цял живот е лесна за спазване - тя насърчава търсещите отслабване да се хранят и живеят целесъобразно и здравословно. Именно тази диета е успяла да промени живота на световноизвестната телевизионна звезда Опра Уинфри, според нейните собствени признания.

Най-добрата диета за цял живот (The Best Life Diet) не е мимолетна и кратка диета, а по-скоро, както подсказва и нейното име, е начин на живот. Тя цели цялостни промени във всекидневието, включващи здравословно хранене и редовна физическа активност.

Диетата е безопасен и ефективен начин за сваляне на излишните килограми и подобряване на спортната форма. Но ако търсите нещо бързо действащо, по-добре се насочете към друга диета. Най-добрата диета за цял живот подтиква отслабващите към сериозни промени в начина на живот, които трябва да бъдат прилагани постепенно. Крайната цел е трайно заместване на старите хранителни навици с по-здравословни.

В зависимост от пола и традиционната физическа активност диетата препоръчва дневният калориен прием да бъде в границите на 1500 до 2500 калории, като основният принцип е: Колкото по-активен е човек, толкова повече калории може да консумира.

Какво може да се яде

В Най-добрата диета за цял живот не се изисква и дори не се препоръчва броенето на калории, а само да се избират здравословни храни и да се следи размера на порциите.

Концепцията е значително по-опростена отколкото при повечето останали диети: може да се наслаждавате на голямо разнообразие от полезни храни, докато бавно премахвате от менюто си нездравословните хранителни продукти като пържени храни, храни с трансмазнини, бял хляб, подсладени безалкохолни напитки, бяла паста и млечни продукти с високо съдържание на мазнини. Тези храни постепенно трябва да се заместят от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти и т.н. 

Как работи диетата

Най-добрата диета за цял живот поощрява разумния начин на хранене без гладуване и резки промени, така че човек постепенно...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април