Ако не вярвате в диетите...

Просто тренирайте здраво
Ако не вярвате в диетите...

Искате да направите нещо за себе си, но колкото и да се кълнем във фундаменталното значение на храненето за доброто здраве и отличния външен вид, вие просто отказвате да ни повярвате. Няма сила на този свят, която да ви накара да внимавате с джънка и алкохола, да броите калории, и да нагъвате безумно изглеждащи зеленчуци като броколи и аспержи, само защото в тях има едни предполагаемо полезни неща, които никой нормален човек не може да произнесе.

Вие най-вероятно сте мъж. Или дама, която закусва с мъже и произвежда тестостерон в количества, които са достатъчни да излекуват импотентността в произволна прибалтийска република. И сте напълно прави. Хора като вас просто не са създадени да спазват диети, защото дори и да опитат, са обречени на неуспех. Вие сте родени, за да тренирате!

Истина е, че тренировките не могат да се сравнят с хранителния режим от гледна точка на отслабването. Но освен ниският процент подкожни мазнини, съществуват много други физически характеристики като сила, мощност, издръжливост, костна плътност, мускулна маса, психическа устойчивост, хормонални равнища, които са от изключително голямо значение за здравето. А по-голямата част от тези характеристики не могат да бъдат повлияни от който и да било хранителен режим.

Затова не мислете за диетите. Просто тренирайте упорито, тежко и редовно. А в един момент ще се изненадате да откриете, че тялото ви само ще поиска да го храните по-добре. Ние можем да твърдим как в здравословния режим трябва да присъства еди-колко-си протеин, но едно е да сте накарали организма си да почувства истински глад за този протеин и съвсем друго е просто да му го давате. В първия случай със сигурност ще знаете защо го правите.

Колкото по-тежки стават тренировките ви с течение на времето, толкова по-сериозна нужда от качествена храна ще започнете да изпитвате. Навярно с разочарование ще установите, че добрият стар джънк някакси не може да ви осигури хранителните вещества, които са ви необходими за качествено възстановяване. Все още няма да ви интересува какво има в броколите и аспержите. Напълно достатъчна ще ви бъде интуицията, че, по някакъв начин, те просто ви се отразяват добре.

Лошите навици са си лоши навици. Ние също много държим на някои от своите. Хубавото на здравите тренировки е, че те са в състояние са създадат тази позитивна среда, в която и добрите навици ще се чувстват комфортно. И колкото по-съвестно си играете физическото, толкова по-вероятно е те да надделеят. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май