8 лесни начина да смъкнете празничното коремче

8 лесни начина да смъкнете празничното коремче

Кой не иска плосък корем ей така, без грижи особено след богатите празнични трапези отрупани с всевъзможни лакомства?!

Ако не сте могли да запазите дисциплината през почивните дни, то сега е момента да влезете във форма, за да възвърнете отличното си настроение.

Коремни преси, кардио и жестоки диети не са реалистични, нито пък приятни, особено ако не се изпълняват редовно и с мярка. За един ден те няма да ви помогнат да се харесате в огледалото.

За щастие, има начини да постигнете плосък корем доста бързо. Според Ерин Палински, диетолог и персонален треньор, стомахът реагира бързо на промени (лоши или добри) в диетата. Ако искате по-бързо да отново да изглеждате слаби, избягвайте зеленчуци, от които се получават газове, дъвка, сол, газирани напитки, както и храни със захар или алкохол.

Тези храни водят до задържане на вода и подуване. Ако нормално имате три по-големи хранения на ден, Палински препоръчва да намалите порциите наполовина, приемайки по-малки такива на всеки два до три часа.

Ето ви осем начина за постигане на плосък корем доста бързо:

1620587Thinkstock/Guliver

1. Стойте изправени
Така може да изглеждате до 2.5 кг по-слаби, според Дебора Мълен - специалист от Сан Луис Обиспо, Калифорния. Как да ви стане това навик? Пробвайте Пилатес - най-добрия метод за подобряване на стойката и засилване на мускулите на гърба.

2. Обличайте се с дрехи, които "изправят" корема
Правилно избраната дреха може да постигне чудеса. Внимавайте при избора на платове, избягвайте леки и разтегателни материи. Избирайте здрави платове с висока плътност. Избирайте шалове и наметала, показвайте повече шия рамене и ръце. Пристегнете талията със широк колан в тъмен цвят и т.н.

3. Лягайте си един час по-рано от обикновено
Така ще намалите шансовете да ядете твърде много на следващия ден. Доказано е, че тези неща са свързани.

4. Заменете газирани напитки с вода
Газираното подува корема почти веднага. Пийте поне 8 чаши обикновена вода на ден.

5. Приемайте повече пълнозърнести храни и протеини
Не само са полезни, но и помагат за отслабване. Пълнозърнестите храни намаляват производството на инсулин - хормон, който спомага за складирането на мазнини.

6. Яжте плод за десерт
Цитрусовите плодове като грейпфрут се грижи за стопяването на мазнините в тялото. така че ще ядете и отслабвате. Освен това не забравяйте, че трябва да има поне 2-3 часа след хранене, за да посегнете към плодовете.

7. Подправяйте храната с ябълков, винен оцет или лимон
В изследване, 175 японци - жени и мъже със свръхтегло, приемали 1-2 супени лъжици оцет дневно за 12 седмици и отслабнали видимо. Според учените, киселина в оцета задейства гени отделящи протеини, които разграждат мазнините.

8. Яжте бавно
Под стрес ние се тъпчем дори и при приемането на здравословни храни. Това води до по-големи порции и повече коремни мазнини. Според д-р Елиса Епел, изследваща стресовото хранене, бавното приемане на храната и съсредоточаването в настъпващото чувство за ситост може да намали нивата на кортизол и количеството на приетата храна, предпазвайки коремната област от мастни натрупвания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април