5 мита за храненето за спортуващи

5 мита за храненето за спортуващи

Най-важното

Всеки знае, че когато тренираме, трябва да се правим правилно. Това не означава, че трябва хапвате по време на самата тренировка. Но е важно да се храните правилно, за да можете да си набавите необходимите хранителни вещества, които да ви помогнат да подобрите представянето си по време на тренировка. Ето 10-те най-големи мита, свързани с храненето на спортистите.

1. Захарта по време на тренировка не помага. Захарта под формата на глюкоза е важна и е един от най-добрите източници на енергия по време на тренировката. Глюкозата бързо се абсорбира от организма и ни дава прилив на енергия, с който ще можем да подобрим тренировката си.

2. Няма правилна пропорция на диетата ви. Това означава, че твърденията на диетолозите да приемате 60 процента въглехидрати,20 мазнини и 20 протеини или друг вид пропорция не трябва да се използва. Всеки човек има различна нужда от хранителни вещества и трябва да се изготви индивидуален хранителен режим.

3. Не яжте въглехидрати преди състезание. Ако се състезавате или имате важна тренировка, в която искате да видите на какво ниво сте, не трябва да приемате въглехидрати преди това. Те ще ви тежат и няма да ви позволят да се представите по-добре.

4. Мазнините ще подобрят представянето ви. Това е поредният мит, който не е верен. Мазнините няма да ви помогнат да подобрите тренировките ви, а ще ви помогнат да заздравите сърцето си, което ще работи по-добре. Но това не означава, че ще тренирате по-добре.

5. Схващанията са причинени от дехидратацията. Това може да е една от причините, но основната

Вижте още: Митовете за диетите.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета митове хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април