4 безглутенови продукти, които осуетяват отслабването ви

По-добре се освободете от тях!
4 безглутенови продукти, които осуетяват отслабването ви

Безглутеновата диета в последно време печели все повече почитатели и последователи, но истината е, че не винаги дава желаните резултати за премахване на телесното тегло.

Вярно е, също така, че в днешно време пшеницата и неговите производни са изключително вредни и дори самото им изключване от дневното меню ще доведе до значително намаляване на обиколката около тялото ви.

Мнозина, които следват безглутенова диета още през първите две седмици отчитат значително подобряване на здравословното си състояние, но също така и известно намаляване на килограмите. Но идва момент, в който спирате да отслабвате и дори е възможно да си възвърнете килограмите, които първоначално сте премахнали с безглутеновата диета.

Предлагам ви 4 безглутенови продукти, които са преработени и най-вероятно са причина за липсата на отслабване.

Ето, кои са те:

1606292Thinkstock/Guliver

- царевично нишесте
- оризово брашно
- нишесте от тапиока
- картофено брашно

Това са най-често използваните съставки в безглутеново преработените храни, които също не са сред най-здравословните и определено няма да ви помогнат да постигнете загуба на тегло. Те ще са ви вкусни и ще заситят глада ви към глутен, но не са добра алтернатива, ако се стремите към здравословно хранене.

Вероятността да постигнете обратен ефект т.е. наддаване на килограми е изключително висок, тъй като изходните продукти, които по принцип за полезни – царевица, ориз, тапиока и картофи са преработени.

Едно е да ядете изходната суровина, която може да ви донесе ползи за здравето като витамини и микроелементи, съвсем различно е да ядете вече образно казано мъртъв продукт, на който дори гликемичния индекс значително се покачва. Това от своя страна ще допринесе за повишаване на кръвната захар, което отново ви насочва към същия проблем, който имате по принцип към пшеницата!

Изводът от всичко казано до тук е, че ако ви се налага по здравословни причини да спазвате безглутенова диета или просто целите отслабване е най-добре да залагате на чисти и натурални храни, с които това ще бъде възможно. Също така спокойно сами можете да си приготвяте брашно от семена, което да се превърне в забавен и здравословен начин да си приготвите сушен хрупкав хляб. По този начин отслабването ви от безглутеновата диета ще е възможно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април