3 следобедни навика, които подпомагат отслабването

Малки, но много полезни
3 следобедни навика, които подпомагат отслабването

В допълнение към големите промени като консумация на повече зеленчуци, ограничаване на захарта и придържането към тренировките, някои дребни промени в поведението също може да имат значително влияние върху отслабването.

На какво да обърнем по-специално внимание в следобедните часове, за да подпомогнем добрите резултати от усилията ни и да постигнем крайната цел? Препоръчително е да добавим тези навици към следобедния си режим. 

1. Да слушаме глада си

Ако останем гладни през втората част на деня, е много по-вероятно да изгладнеем до такава степен до следващото хранене, че да преядем. Вместо това трябва да планираме напред, за да сме сигурни, че имаме балансирани хранения и леки закуски под ръка през целия ден.

2. Да се движим

Макар сутрешните тренировки да са страхотни и да имат много добър ефект върху организма ни, изпълнението им не означава, че не трябва да се помръднем цял следобед. 

Ако останем седнали през останалата част от деня, дори можем да неутрализираме добрия ефект от тях. 

Важно е да направим усилие да се движим поне веднъж на всеки час, дори ако това е само за минута или две. Всички тези малки движения носят голяма полза. 

3. Повече вода

Много от нас подценяват въздействието, което недостатъчната консумация на вода може да има върху организма. Дори лекото обезводняване може да провокира чувството на глад, когато всъщност имаме нужда от течност. 

След обяд трябва да уверим, че имаме пълна бутилка с вода на бюрото си и продължаваме да пием през целия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май