3 лесни начина за отслабване без глад

3 лесни начина за отслабване без глад

Калориите са един от основните показатели за това колко храна приемаме. Както и да въртим и сучем, уравнението е просто – колкото повече калории приемате без да изразходвате достатъчно, толкова по-голям е рискът да напълнеете.

И колкото по-стриктни сте в контрола на приема на калории, толкова по-лесно ще отслабнете. Много хора обаче грешат, като мислят, че за да отслабнат трябва да гладуват.

Броенето на калории не означава глад, а означава знание за това кои храни носят излишни калории, кои калории доставят енергия и как да използвате този ресурс, за да отслабнете без да изпитвате постоянен мъчителен глад.

Ако обръщате внимание не само на броя калории, а на вида и качеството им, ще ви е по-лесно да отслабнете неусетно без да гладувате.

Фокусирането единствено върху бедни на калории храни, като зеленчуците, например, ви кара да изпитвате постоянен глад. Това води до провал в диетата в дългосрочен план.

Как да отслабнете с по-малко калории, но без да гладувате?

Включете повече протеини в храненето

Протеините са незаменим макрос в храненето. Без него животът е немислим, метаболитните процеси се забавят, забавя се и синтезът на нови клетки, хормони, невротрансмитери.

Храносмилането и усвояването на протеините изисква повече ресурс от организма, което изгаря допълнителни калории. Протеините дават много енергия и усещане за ситост по-дълго. Освен това ускоряват метаболизма и спомагат за отслабването и изграждането на мускулна маса, пише az-jenata.bg.

Бъдете внимателни с течните калории

Когато се фокусират върху броенето на калориите, повечето хора забравят да включат течните калории в сметката. Така неусетно се приемат излишни калории с напитките.

Алкохолът, коктейлите, соковете (натурални, плодови, газирани) кафето със захар, мляко или други добавки – изобщо всяка напитка може да се окаже скрит враг на тънката ви талия.

Не забравяйте да имате предвид какви напитки пиете и какви излишни калории ви носят те. Така ще отслабнете по-лесно без да гладувате.

Включете повече фибри в храненето

Фибрите се срещат в плодовете, зеленчуците, бобовите, пълнозърнестите и зърнените храни. Ако включвате повече от тях, това ще достави ценни фибри на организма ви.Фибрите се усвояват по-бавно, балансират кръвната захар и холестерола, дават много енергия. Освен това засищат задълго, което няма да ви остави гладни и ще ви предпази от това да посегнете към бърза закуска или сладкиш.

ключови думи:
отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май